"Καρφώνει" την κυβέρνηση Σαμαρά για "ξέπλυμα" του Μπέου ο Ραγκούσης

Σκληρή επίθεση στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπολύει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή την επιστροφή του Αχιλλέα Μπέου στον δημαρχιακό θώκο του Βόλου, τονίζοντας πως αμφότεροι οι πρώην κυβερνητικοί εταίροι αλλοίωσαν τον Καλλικράτη.

NewsRoom 13/03/2018 | 14:32

«Ο κ. Μπέος, καταδικάστηκε πρόσφατα για το ατιμωτικό αδίκημα της δωροδοκίας από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων και τώρα επιστρέφει και αναλαμβάνει ξανά τα καθήκοντα του δημάρχου στο Βόλο, επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά αλλοίωσε το 2014 τον Καλλικράτη» δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο κ. Ραγκούσης.

Εξήγησε ότι «είχαμε προβλέψει εμείς (σ.σ. το ΠΑΣΟΚ) το 2010 με τον Καλλικράτη, ότι υπάρχουν μια σειρά από βαριά αδικήματα, κλοπή, παιδεραστία, μαστροπεία, δωροδοκία, υπεξαίρεση, για τα οποία αν ένας δήμαρχος ή ένας περιφερειάρχης καταδικαστεί από εφετείο σε πρώτο βαθμό, μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφασή, θα πρέπει να τεθεί σε αργία».

Για αυτό ο κ. Μπέος αναλαμβάνει ξανά τα καθήκοντα του δημάρχου, μετά την καταδίκη του για δωροδοκία. Συγχαρητήρια ακόμη μια φορά στην κυβέρνηση Σαμαρά και βεβαίως θα είναι εντελώς αδικαιολόγητο αν δεν αναληφθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να επανέλθει σε ισχύ το άρθρο 236 του Καλλικράτη, καταργώντας την αλλοίωση της κυβέρνησης Σαμαρά» πρόσθεσε.