Καρφώνει Αυγενάκη για παραπλάνηση το Βήμα – Ζητάει συγγνώμη από Σπίρτζη και Παππά

Συγγνώμη για παλαιότερα δημοσιεύματα τα οποία ενέπλεκαν τον Χρήστο Σπίρτζη σε υποθέσεις ρουσφετιών στο πολιτικό γραφείο του ζητά σήμερα ο «Βηματοδότης».

59ff008f1dc524743a8b4567

Η γνωστή στήλη του Βήματος η οποία παραδέχεται ότι παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως πραγματικά, συκοφαντώντας ουσιαστικά τον υπουργό Υποδομών, είχε βασίσει το «ρεπορτάζ» της σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, ο Λευτέρης Αυγενάκης. Το ίδιο δε είχε πράξει και ο Γιώργος Παπαχρήστος στα «Νέα».

Ακριβώς πριν δυο χρόνια, τον Νοέμβριο του 2015 συγκεκριμένα, οι ναυαρχίδες του συγκροτήματος ΔΟΛ με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα αποκάλυπταν δήθεν όργιο ρουσφετιών από τα γειτονικά πολιτικά γραφεία του Νίκου Παππά και του Χρήστου Σπίρτζη. Τα δήθεν στοιχεία είχε φέρει στη δημοσιότητα μέσω ερώτησής στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος κατήγγελλε ότι δύο υπουργοί έχουν στήσει σε κοινό πολιτικό γραφείο που διατηρούν «φάμπρικα εξυπηρέτησης ρουσφετιών επ’ αμοιβή»!

Το «λαβράκι» του Αυγενάκη φάνηκε τελικά πως δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα ψέμα το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τη ΝΔ και τα φιλικά προς αυτήν μέσα, για να κάνουν αντιπολίτευση. Την ίδια ΝΔ και τον ίδιο Αυγενάκη που δήθεν μάχονται για την αλήθεια και την πάταξη του φαινομένου των ψευδών ειδήσεων, αλλά όταν πρόκειται για την ταμπακιέρα σιωπούν. Όπως ακριβώς πράττουν και με τις συνομιλίες του Αυγενάκη με εμπλεκόμενους σε υποθέσεις εκβιασμών, ναρκωτικών, λαθρεμπορίου χρυσού κ.ά. τις οποίες αποκάλυψε η εφημερίδα Documento.

Ιδού η συγγνώμη του «Βήματος»

«Σχετικά με τα όσα δημοσιεύθηκαν για τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη στις 15, 17, 18 και 22 Νοεμβρίου 2015 στη στήλη «Βηματοδότης» της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» με θέμα τον τρόπο λειτουργίας των πολιτικών γραφείων των υπουργών κυρίων Σπίρτζη και Παππά και στις 17 Νοεμβρίου 2015 στη στήλη «ΣΤΙΓΜΑ» του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», με αφορμή κατάθεση συναφούς ερώτησης στη Βουλή από βουλευτή της αντιπολίτευσης, σε σχέση με τις συνθήκες λειτουργίας του πολιτικού γραφείου του, διευκρινίζουμε ότι τα πολιτικά γραφεία των κυρίων Σπίρτζη και Παππά που συστεγάζονταν σε όμορα διαμερίσματα επί της Λ. Συγγρού με αριθ.12, λειτουργούσαν με τη συνήθη μορφή και δράση που έχουν τα πολιτικά γραφεία και δεν είχαν καμία άλλη ασυνήθιστη δραστηριότητα.

Όσα σχετικώς γράφτηκαν βασίστηκαν σε πληροφορίες, οι οποίες, όπως εκ των υστέρων προέκυψε, ήταν λανθασμένες, όπερ προκύπτει από το διορθωτικό δημοσίευμα της 7ηςΔεκεμβρίου 2015 στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αλλά και από τη δημοσίευση, όπως απαιτεί ο νόμος, στο φύλλο της 1ης Μαρτίου 2016 σχετικής εξώδικου δηλώσεως του Υπουργού κ. Νίκου Παππά.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε ότι δεν είχαμε την πρόθεση να βλάψουμε την τιμή και υπόληψη του κ. Σπίρτζη και εκφράζουμε σε αυτόν τη λύπη μας για τη δημοσίευση των μη ορθών αυτών πληροφοριών».

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε:

«Όταν αυτή η εφημερίδα έγραφε για τα fake news που παράγει η Νέα Δημοκρατία και τα πιστά της ΜΜΕ, έσπευδαν οι πληρωμένοι και κατευθυνόμενοι κονδυλοφόροι να μας κατηγορήσουν για διαστροφή της αλήθειας.

Τώρα έρχονται οι ίδιοι και ομολογούν – διότι δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς – ότι παρουσίασαν ψεύδη και κατασκευασμένα γεγονότα ως αληθή!

Ακριβώς πριν δυο χρόνια, τον Νοέμβριο του ´15 οι ναυαρχίδες του διαβόητου «Συγκροτήματος», το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα «αποκάλυπταν» όργιο ρουσφετιών από τα γειτονικά πολιτικά γραφεία του Νίκου Παππά και του Χρήστου Σπίρτζη. Από κοντά ακολούθησαν με αναπαραγωγή των «αποκαλυπτικών» ρεπορτάζ σύσσωμα τα δουλικά προς την ΝΔ μέσα ενημέρωσης. Τηλεοράσεις, εφημερίδες, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες. Το μέγα σκάνδαλο!

Και έρχονται τώρα οι αυτουργοί και ομολογούν ότι όσα έγραψαν ήσαν ψεύδη και προϊόν παραπληροφόρησης. Από ποιόν παρακαλώ; Διότι τον «δίνουν»! Από τον εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα κ. Αυγενάκη! Ναι, από τον Αυγενάκη, του οποίου τις παράνομες δραστηριότητες αποκάλυψε το Documento. Από το πρωτοπαλίκαρο του Κυριάκου.

Τι έχει να σχολιάσει τώρα η ΝΔ και ο αρχηγός της που κόπτονται για την αλήθεια; Τέτοιο στριπ τιζ στην βιομηχανία των fake news και των υπεργολάβων της δεν έχει ξαναγίνει». 


Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…