"Καρφιά" κατά ΣτΕ από τον πρώην υπουργό Μιχάλη Σταθόπουλο – Τι δηλώνει στο koutipandoras.gr

Ως πάγια χαρακτήρισε τη θέση του για την επίμαχη απόφαση του ΣτΕ για το πόθεν έσχες κυρίως των δικαστών λειτουργών ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και ομότιμος καθηγητής στη Νομική Σχολή Αθηνών, Μιχάλης Σταθόπουλος.

5859701c1dc524624f8b4aa6

Μιλώντας στο koutipandoras.gr ο κ. Σταθόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν συμφωνεί με την απόφαση του ΣτΕ η οποία με συνοπτικές και αστραπιαίες διαδικασίες στον όνομα της «αντισυνταγματικότητας» είχε πρακτικά ως αποτέλεσμα να απαλλαγούν οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης από την υποχρεωτική υποβολή πόθεν έσχες.

Όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης σχολιάζοντας την περιβόητη απόφαση του ΣτΕ, «θα πρέπει να υπάρξει καθεστώς πλήρους διαφάνειας και ισονομίας όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία κάθε Έλληνα φορολογούμενου και ιδίως στη χώρα μας που η φοροδιαφυγή είναι γνωστό φαινόμενο».

«Πρώτοι και καλύτεροι θα πρέπει δικαστές, δικαστικοί και ανώτατοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, να δηλώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο πόθεν έσχες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθόπουλος προσθέτοντας πως «δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε δημόσιους λειτουργούς».

Ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής επικαλούμενος και τις σχετικές του δηλώσεις στο Documento της Κυριακής, επανέλαβε τέλος ότι «τα προσωπικά δεδομένα πρέπει να υποχωρούν στα θέματα της περιουσιακής κατάστασης των ατόμων διότι προηγείται η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς».

Διαβάστε σχετικά: Δείτε πώς η προκλητική απόφαση του ΣτΕ για το πόθεν έσχες βγάζει λάδι τους… ημέτερους