"Καρφιά" Γεροβασίλη για ΔΝΤ: Λένε πως θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά η πρόθεση δεν επαληθεύεται από τη στάση τους

Οι πρακτικές του ΔΝΤ βρέθηκαν στο στόχαστρο της κυβερνητικής εκπροσώπου, τονίζοντας πως ναι μεν η Λαγκάρντ τάχθηκε υπέρ της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, αλλά αυτή η πρόθεση δεν επαληθεύεται από τη στάση του Ταμείου.

570a77251dc52428028b4638 1

Αρχικά, η Όλγα Γεροβασίλη ενημέρωσε πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μετά τις 17 Απριλίου, όταν και τελειώνει η Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό, καθώς η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει πλήρεις προτάσεις που καλύπτουν απόλυτα τους στόχους της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου» είπε.

Και πρόσθεσε: «Την περασμένη εβδομάδα, είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια, που αφορούσαν εσκεμμένη μεθόδευση κωλυσιεργίας στις διαπραγματεύσεις από την πλευρά στελεχών του ΔΝΤ.

Υπενθυμίζουμε ότι η Διευθύντρια του Ταμείου χαρακτήρισε τα σενάρια αυτά «ανοησίες» και τάχθηκε υπέρ της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης».

Με την ίδια να καταλήγει αναφορικά με το ζήτημα: «ΟΙ διαπραγματεύσεις διεξάγονται στην Αθήνα και θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα. Οι κρίσιμες αποφάσεις για την Ευρώπη λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Σχετικά με το προσφυγικό, ανέφερε πως η κυβέρνηση επιταχύνει τη δημιουργία θέσεων φιλοξενίας για τους πρόσφυγες, ενώ ενημερώνει τακτικά τους πρόσφυγες πως ο διάδρομος των Δυτικών Βαλκανίων είναι κλειστός.

«Ήδη από τον Πειραιά αποχώρησαν περισσότερα από 1000 άτομα που μεταφέρθηκαν στον Σκαραμαγκά» σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως οι προσφυγικές ροές στο Αιγαίο έχουν μειωθεί δραστικά.

«Έως την Παρασκευή η προκήρυξη των συχνοτήτων»

«Έως την Παρασκευή θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες. Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει από 7 έως 10 μέρες. Στη συνέχεια και αφού ενσωματωθούν όσες παρατηρήσεις κρίνεται σκόπιμο, θα αναρτηθεί η οριστική προκήρυξη, με προθεσμία 30 έως 45 ημερών για την κατάθεση των φακέλων» είπε η κ. Γεροβασίλη.

Για να καταλήξει λέγοντας: «Από την διαδικασία αυτή θα προκύψει η λίστα όσων πληρούν τα κριτήρια, και η συζήτηση των σχετικών ενστάσεων, εφ όσον υπάρξουν. Το τελικό στάδιο της διαδικασίας προβλέπει την δημοπράτηση των συχνοτήτων».

«Μεταφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης στα δικαστήρια»

Οι βολές της κυβερνητικής εκπροσώπου στράφηκαν στην τακτική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση στα δικαστήρια.

«Η τακτική της μεταφοράς της πολιτικής αντιπαράθεσης στα δικαστήρια αντικατοπτρίζει την αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για τον δημόσιο διάλογο. Προφανώς, δεν ανέχονται την υποβολή εύλογων ερωτημάτων που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, πρόσθεσε ότι «ζητάμε απαντήσεις και απαντούν με εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις. Οι απαντήσεις αυτές, προφανώς, δεν οφείλονται σε εμένα προσωπικά και δεν ζητήθηκαν από κάποιον προσωπικά. Οι απαντήσεις οφείλονται στον ελληνικό λαό».

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…