Ένας διαδικτυακός καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στον πρώην διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά και τον ιδιοκτήτη του Forecast Weather, Γιάννη Σταματάκη, με αφορμή την τηλεοπτική εμφάνιση του δεύτερου στο STAR.
«Στην Ελλάδα, αρκεί να έχεις μια ιστοσελίδα καιρού για να λέγεσαι μετεωρολόγος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κολυδάς για την εμφάνιση του κ. Σταματάκη, που αφορούσε την καιρική πρόγνωση της τρέχουσας εβδομάδας.
«Στην Ελλάδα αρκεί τελικά να έχεις μια ιστοσελίδα καιρού για να σε παρουσιάζουν ακόμη και μεγάλα κανάλια ως “μετεωρολόγο”.
Κανένας έλεγχος επιστημονικής ιδιότητας, κανένα φίλτρο.
Όμως άλλο ιδιοκτήτης ή διαχειριστής ενός weather site και άλλο μετεωρολόγος.
Όταν συγχέονται συνειδητά ή από άγνοια αυτές οι ιδιότητες, δεν μιλάμε απλώς για προχειρότητα. Μιλάμε για παραπληροφόρηση», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρώην διευθυντή της ΕΜΥ.
Σταματάκης σε Κολυδά: «Με λάθος προγνώσεις σου έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές»
Από την μεριά του ο Γιάννης Σταματάκης απάντησε στο σχόλιο του μετεωρολόγου, μέσα από story στο Instagram, λέγοντας πως:
«Όταν υπό την ευθύνη σου έχουν χαθεί με λάθος προγνώσεις, ανθρώπινες ζωές και δεν έχει επέμβει ποτέ Εισαγγελέας δεν μπορείς να βγαίνεις και να μιλάς δημόσια και να κατακρίνεις έναν άνθρωπο που έχει κάνει περισσότερα από εσένα.
Για να μην επεκταθώ και σε περισσότερα και πιο βαθιά πράγματα της υπηρεσίας».

Διαβάστε επίσης:
Αιχμηρός ο Θ. Κολυδάς για τη Χριστίνα Αλεξοπούλου και «ο τσάμπας πέθανε»: «Όλα εδώ πληρώνονται»
Λύθηκε το μυστήριο με το παράξενο φωτεινό σύννεφο που διέσχισε τον ουρανό το βράδυ της Τρίτης
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια