Καρφί Γιλντιρίμ για τους τούρκους αξιωματικούς: "Ελπίζω να μην γίνει πραξικόπημα κατά των ελληνοτουρκικών σχέσεων"

«Στην Ελλάδα, υπάρχει απόλυτη διάκριση ανάμεσα στη δικαστική και την εκτελεστική εξουσία. Η ελληνική Δικαιοσύνη είναι απολύτως ανεξάρτητη και τις αποφάσεις τις είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, εμείς τις σεβόμαστε. Εκκρεμεί το ζήτημα των προσφυγών αναφορικά με το άσυλο αλλά και επ’ αυτού θα αποφανθεί η ελληνική Δικαιοσύνη» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση αναφορικά με τη μη έκδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

5947b5551dc52427098b459f

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «από πλευράς μας, από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε ξεκάθαρα απέναντι στους πραξικοπηματίες και απέναντι στην απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας. Η βούλησή μας να συνεργαστούμε με τις τουρκικές Αρχές για την τήρηση της νομιμότητας είναι δεδομένη πάντοτε μέσα στα πλαίσια του διεθνούς Δικαίου». 

Ο Μπεναλί Γιλντιρίμ από την πλευρά του απάντησε επιθετικά, αναφέροντας ότι «θεωρούμε ότι πρέπει να επιστραφούν οι επίδοξοι πραξικοπηματίες στην Τουρκία». Ο ίδιος αποδέχθηκε τη διάκριση εξουσιών που υπάρχει, όπως είπε, σε κάθε κράτος Δικαίου, πρόσθεσε όμως ότι «σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά πιστεύουμε ότι οι πραξικοπηματίες δεν θα κάνουν πραξικόπημα κατά των ελληνοτουρκικών σχέσεων». 

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή