Θρίλερ στη Καρδίτσα: Τι ψάχνει η αστυνομία πίσω από την αυτοκτονία του 12χρονου

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τους υπολογιστές και τα λάπτοπ που υπήρχαν στο σπίτι του 12χρονου που αυτοκτόνησε στην Καρδίτσα.

adrian swancar JXXdS4gbCTI unsplash

Σοκ έχει προκαλέσει η αυτοκτονία ενός 12χρονου στην Καρδίτσα. Ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου σε σχολείο της πόλης, εντοπίστηκε νεκρός από τη δίδυμη αδερφή του, μέσα στο σπίτι. Είχε κρεμαστεί από τη ζώνη του καράτε και στο διαμέρισμα επικράτησε πανικός.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτοκτονίας του ανήλικου αγοριού είναι ανατριχιαστικές. Σύμφωνα με το pelop.gr sτο σπίτι της οικογένειας στην Καρδίτσα έσπευσε από την πρώτη στιγμή ψυχολόγος για να στηρίξει τη 12χρονη που ήταν εκείνη που είδε πρώτη τoν αδερφό της. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, το παιδί είπε σε εκείνη και στους γονείς, ότι θα πάει να διαβάσει στο δωμάτιό του. Τότε κανείς δεν περίμενε αυτά που θα ακολουθούσαν. Κάποια στιγμή η ανήλικη αποφάσισε να πάει στο δωμάτιο και είδε τον αδερφό της κρεμασμένο.

Ο 12χρονος ήταν ένα ήσυχο παιδί και όπως λένε καθηγητές στο σχολείο του, δεν είχε απασχολήσει ποτέ με τη συμπεριφορά του. Ήταν επιμελής και δεν είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα bullying. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και δεν είχε εκδηλώσει ποτέ την πρόθεση να βάλει τέλος στη ζωή του, κάνουν τους αστυνομικούς να εστιάσουν σε μια άλλη κατεύθυνση.

Θεωρείται πολύ πιθανό, πίσω από την αυτοκτονία να κρύβεται ένα διαδικτυακό «παιχνίδι θανάτου».

Οι αστυνομικοί καλούνται να απαντήσουν γιατί το παιδί έβαλε τέλος στη ζωή του, αφού έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Σήμερα, Πέμπτη (13/10), αναμένεται να γίνει νεκροψία – νεκροτομή ενώ οι Αρχές ανοίγουν όλα τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές για να τους δώσουν κάποιο στοιχείο για τους λόγους της αυτοκτονίας του.

Επιπλέον, υπό εξέταση βρίσκεται και το ενδεχόμενο το 12χρονο αγόρι να παρακολουθούσε ή να πήρε μέρος σε κάποιο από τα επικίνδυνα «παιχνίδια θανάτου» στο Διαδίκτυο. Την ίδια στιγμή, έγινε αυτοψία στο σημείο όπου έβαλε τέλος στη ζωή του ο 12χρονος και γονείς και συγγενείς κλήθηκαν να καταθέσουν αν προηγήθηκε κάτι που έσπρωξε το παιδί στην αυτοκτονία.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ άλλων «παρόμοιων» τραγικών περιστατικών, είχε σημειωθεί και η αυτοκτονία ενός 14χρονου παιδιού στον Άγιο Παντελεήμονα με τα ηλεκτρονικά ίχνη του 14χρονου να μπουν στο μικροσκόπιο για τους ίδιους λόγους. Ο 14χρονος είχε βρεθεί απαγχονισμένος από τους γονείς του στις 13/05 από τους γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή. Ο ανήλικος ήταν αθλητής και ιδιαίτερα αγαπητός

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξεταζόταν,  ήταν το αν το παιδί συμμετείχε στο διαδικτυακό παιχνίδι «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ