Καραβάνια προσφύγων στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας λόγω των νέων βομβαρδισμών

Του Πάνου Χαρίτου

gaza 8

Του Πάνου Χαρίτου

Μαζικό κύμα προσφυγιάς από το βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας καταγράφεται αυτή την ώρα μετά την προειδοποίηση του Ισραήλ για βομβαρδισμό μέσα στην ημέρα. 800 διεθνείς μεταξύ των οποίων και Έλληνες εκκενώνουν την Παλαιστινιακή περιοχή φοβούμενοι την προαναγγελθείσα κλιμάκωση των επιχειρήσεων. Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί το αξιόμαχο των δυνάμεων των Παλαιστινιακών οργανώσεων που καταφέρνουν να εκτοξεύουν ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς, παρά τα προηγμένα στρατιωτικά συστήματα ασφαλείας του Ισραήλ. Την ίδια ώρα ο διεθνής παράγοντας δείχνει να κινείται, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται εκεχειρία άμεσα στον ορίζοντα. Ο Μπ. Νετανιάχου διακηρύσσει ότι δεν επίκειται τερματισμός των επιχειρήσεων, παρά το γεγονός ότι η τακτική του δέχεται οξεία κριτική εντός και εκτός Ισραήλ.

Νέες επιδρομές στις 12:00 πραγματοποίησαν τα ισραηλινά μαχητικά στην Μπέιτ Λαχίγια και στην Μπέιτ Χανούν , στη βόρεια λωρίδα της Γάζας, έχοντας προειδοποιήσει νωρίτερα μέσω φυλλαδίων τους κατοίκους της πόλης να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Οι κάτοικοι του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες τα σπίτια τους. Στο Μπέιτ Λαχίγια, οι κάτοικοι φεύγουν με αυτοκίνητα, με γαϊδούρια, με κάρα, πεζή, παίρνοντας μαζί τους ό,τι μπορούν να μεταφέρουν.

«Την περασμένη νύκτα έγιναν τόσοι βομβαρδισμοί που κανείς δεν μπόρεσε να κοιμηθεί, είναι τρομακτικό. Προσπαθώ να πάω σε ένα σχολείο, σε οποιοδήποτε τόπο μπορεί να είναι ασφαλής», δήλωσε ο Φαρίντ, που μεταφέρει μακριά από το χωριό τα έξι μέλη της οικογενείας του και μία μοτοσικλέτα φορτωμένη με κουβέρτες. Ο Μοχάμεντ Σουλτάν έχει στοιβάξει παιδιά και αντικείμενα της οικοσκευής του σε ένα κάρο με άλογο και αναζητεί μαζί με τους συγγενείς του ένα σχολείο που να τελεί υπό τη διαχείριση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa).

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έριξε φέιγ βολάν με τα οποία καλεί τους κατοίκους του βόρειου τμήματος του παλαιστινιακού θύλακα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πριν από το μεσημέρι, διότι θα ξεκινήσουν μαζικοί βομβαρδισμοί της ζώνης. Ο Μαχάμεντ Σουλτάν βεβαιώνει ότι δεν έλαβε καμία προειδοποίηση, απλώς φεύγει τρομαγμένος από τους νυκτερινούς βομβαρδισμούς και φοβούμενος για τα παιδιά του.

Η έξοδος των κατοίκων άρχισε τη νύκτα εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών. Οι περισσότεροι αναζητούν ένα σχολείο της Unrwa για να βρουν καταφύγιο. Ο Ρόμπερτ Τέρνερ, επικεφαλής των επιχειρήσεων της Unrwa δηλώνει ότι χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας έχουν ήδη βρει καταφύγιο στα σχολεία του οργανισμού. Από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, 165 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία άμαχοι, ενώ χιλιάδες έχουν τραυματιστεί.

Πηγή: avgi.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…