Κάρας: "Ο Τσίπρας (;) μου είπε ότι δεν έχει προτάσεις για τη χώρα"

Σύγχυση δημιουργήθηκε από την μετάφραση παρέμβασης του ευρωβουλευτή, Ότμαρ Κάρας, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,…

karas 0

Σύγχυση δημιουργήθηκε από την μετάφραση παρέμβασης του ευρωβουλευτή, Ότμαρ Κάρας, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ελέγχει τα πεπραγμένα και τη λειτουργία της τρόικας στην Ελλάδα, με Επιτροπές της Βουλής.

Σύμφωνα με την διερμηνεία, ο Ότμαρ Κάρας είπε ότι συναντήθηκε επί μία ώρα με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Κύπρου και του ζητούσε να του πει τι πρέπει να γίνει στην χώρα του, αλλά εκείνος δεν είχε προτάσεις και επαναλάμβανε ότι εμπιστεύεται την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Ο. Κάρας μετά την συνεδρίαση αν είπε Κύπρος (Cyprus) ή Τσίπρας και εκείνος διαβεβαίωσε ότι είπε Τσίπρας – πρόσθεσε μάλιστα ότι θα πει και στην συνέντευξη τύπου που θα δώσει την Πέμπτη ότι ο Αλ. Τσίπρας ρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει στην χώρα του και δεν είχε προτάσεις.

Ο κ. Κάρας μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, αποκάλυψε πως είχε συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Στρασβούργο. Όπως ο ίδιος είπε, εκεί τον ρωτούσαν για περισσότερο απο μία ώρα ποιά είναι η εμπειρία του ως ηγέτης της αντιπολίτευσης, ποιοί είναι οι στόχοι του, ποιές είναι οι προτάσεις του και τι μπορεί να κάνει καλύτερα.

Και τότε ο κ. Κάρας ισχυρίστηκε πως σε όλες αυτές τις ερωτήσεις ο κ. Τσίπρας επί μία ώρα δεν έλεγε τίποτα.
Σύμφωνα πάντα με τον ευρωβουλευτή το μόνο που είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι πως στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επιθυμεί να του προσφέρει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά “καμία κριτική άλλης μορφής”.
Και ο κ. Κάρας καταλήγει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “το μόνο που είπε είναι πως θα μας στηρίξει στην έκθεσή μας”.

Αναμένεται η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για μείζον πολιτικό θέμα και αναμένεται σύντομα η αντίδρασή του.

Στην αίθουσα της Επιτροπής μόλις ακούστηκαν αυτά που είπε ο κ. Κάρας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασαν, καθώς επικράτησε σύγχυση με την πλειοψηφία των βουλευτών να πιστεύουν πως ο ευρωβουλευτής δεν είπε το όνομα του κ. Τσίπρα αλλά μίλησε για την Κύπρο.

Όταν το θέμα πήρε διαστάσεις αρχικά οι βουλευτές θεώρησαν πως πρόκειται για λάθος στη μετάφραση, αλλά σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Κάρας διευκρίνισε πως φυσικά αναφερόταν στον κ. Τσίπρα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε ότι “δεν είναι δυνατό να έρχεται στην ελληνική Βουλή και να βρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Απαραίτητη η τρόικα

 Η τρόικα ήταν απαραίτητη, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν έτοιμη να επιλύσει μόνη της την κρίση χωρίς τα σωστά εργαλεία, δήλωσε από τη Βουλή των Ελλήνων ο Ότμαρ Κάρας, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου (ΕΚ) και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ΕΚ που ελέγχει το ρόλο της τρόικας. 

Ο Κάρας τόνισε ότι “η τρόικα είναι μία προσωρινή ενδιάμεση λύση που δεν βασίζεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά στην διακυβερνητική διαδικασία και ότι χρειάζεται να υπάρξει ένας ευρωπαϊκός θεσμός που θα βασίζεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο”.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…