Καραμήτρου: Ξέσπασε για την πρόταση αθώωσης Μίχου – «Ο αξιακός μου κώδικας αυτό το χαρακτηρίζει βιασμό» (video)

«Αν κάποιος δεν βλέπει βιασμό, σε ένα παιδί που έρχεται σε ερωτική συνεύρεση με μεγαλύτερους τότε δεν είναι μόνο θέμα ηθικής, αλλά και λογικής», τόνισε η Μίνα Καραμήτρου

Καραμήτρου

Η πρόταση της εισαγγελέας για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, με την οποία αθωώνεται ο Ηλίας Μίχος, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αλλά και αποτροπιασμό, με την Μίνα Καραμήτρου να ξεσπά κατά τη διάρκεια του χθεσινού (13/03) δελτίου ειδήσεων στου OPEN.

«Στην αρχή αυτή η πρόταση μου προκάλεσε το αίσθημα της απορίας, αλλά στη συνέχεια έφτασα στα όρια του θυμού.

Άκουσα σήμερα ότι ο δικαστικός λειτουργός αναλώθηκε στο να αναλύσει στοιχεία δικογραφίας, το γράμμα του νόμου, τι λέει ο νόμος, τι είπαν οι μάρτυρες.

Με βάση τον αξιακό μου κώδικα, αλλά και πάρα πολλών ανθρώπων, όποιος ενήλικας έρχεται σε συνεύρεση με ένα ανήλικο παιδί και το εκμεταλλεύεται σεξουαλικά, το βιάζει… Ένα παιδί, τι συνείδηση έχει και τι κρίση έχει;

Οι ενήλικες άνθρωποι προσπαθούν να προστατεύσουν τα μικρά παιδιά. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μέσα στην αίθουσα ενός δικαστηρίου βαφτίζουμε συνεύρεση, έναν βιασμό, με ένα 12χρονο παιδί;», ανέφερε αρχικά η γνωστή δημοσιογράφος.

«Ποια συναίνεση; Ποια συγκατάθεση; Τι συζητάμε; Για το αν ένα παιδί 12 ετών να αποφασίσει αν είναι συνεύρεση; Τι καθόμαστε να συζητήσουμε;

Ορισμένα πράγματα, ξέρετε, ξεφεύγουν από τους νόμους του δικαστηρίου… Έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί 12 ετών», συμπλήρωσε η Μίνα Καραμήτρου.

«Ο αξιακός μου κώδικας και ευτυχώς πολλών άλλων ανθρώπων αυτό το χαρακτηρίζει βιασμό.

Αν κάποιος δεν βλέπει βιασμό, σε ένα παιδί που έρχεται σε συνεύρεση του ερωτική με μεγαλύτερους τότε δεν είναι μόνο θέμα ηθικής, αλλά και λογικής.

Ας βάλουμε λοιπόν κάποια στιγμή κάτω τη λογική. Τότε θα δούμε πολλές απαντήσεις. Και νομίζω ότι και οι ίδιοι οι δικαστές θα βρουν πολλές απαντήσεις για το πως πρέπει να συστηθούν κάποια στιγμή στην κοινωνία», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται ο Ηλιόπουλος – Τι θα γίνει με Τσαπανίδου και Κασσελάκη

Τέμπη – Πατέρας θύματος: «Βρέθηκε DNA και κόκαλα, δε γλιτώνουν τα κάγκελα δύο βουλευτές της ΝΔ» (video)

Κασσελάκης vs Τζίμα- Πρετεντέρη, σημειώσατε ένα!-Αντιδράσεις στο Τwitter για τους δύο δημοσιογράφους (video)

Ξανθόπουλος: Με πόσα έτρεχε ο τραγουδιστής που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο – Σε σοκ ο πατέρας του (Video)