Newsroom

Newsroom

"Καραμανλικός" ο Μεϊμαράκης, "Ποταμο-δεξιός" ο Μητσοτάκης

Το στίγμα τους εν όψει του δεύτερου γύρου της εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας χτίζουν οι δύο υποψήφιοι. Με την πρώτη μετεκλογική του δήλωση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσπαθεί να εμφανιστεί ως ο συνεχιστής της καραμανλικής παράδοσης αλλά και εκφραστής της λαϊκής βάσης, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβάλλει την πρόθεσή του να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα προσελκύοντας το "ορφανό κέντρο".

mitsotakis meimarakis ekloges

Το στίγμα τους εν όψει του δεύτερου γύρου της εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας χτίζουν οι δύο υποψήφιοι. Με την πρώτη μετεκλογική του δήλωση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσπαθεί να εμφανιστεί ως ο συνεχιστής της καραμανλικής παράδοσης αλλά και εκφραστής της λαϊκής βάσης, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβάλλει την πρόθεσή του να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα προσελκύοντας το “ορφανό κέντρο”.

«Η νίκη ανήκει στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Οι Νεοδημοκράτες με την αθρόα συμμετοχή τους έδωσαν ένα ακόμη δυναμικό παρών», δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της Κυριακής.

Ο υποψήφιος πρόεδρος τόνισε πως όσοι ψήφισαν έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι όρθια και αποτελεί μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική δύναμη με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό στίγμα.

«Πάμε λοιπόν στις 10 Ιανουαρίου να κάνουμε πράξη το όραμά μας, για μια Νέα Δημοκρατία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, η οποία με τον ανοιχτό συνεδριακό της διάλογο θα δώσει λύσεις στα σημερινά μας προβλήματα, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή. Μια Ν.Δ. που βάζει πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον. Μια Ν.Δ. με ανθρώπινο πρόσωπο, κοινωνικό και ευρωπαϊκό χαρακτήρα, όπως υπαγορεύει η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Οι “ορφανοί” πολίτες του κέντρου θα φέρουν τη ΝΔ στο 40%

Για τη δυνατότητά του να εκφράσει το σύνολο της κεντροδεξιάς εφόσον ηγηθεί τη ΝΔ μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρωινή εκπομπή του Mega τονίζοντας ότι στον μεσαίο χώρο βρίσκονται οι πολιτικά ορφανοί πολίτες, η προσέλκυση των οποίων θα αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος και θα φέρει νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δε θέλει μια συρρικνωμένη παράταξη αλλά μια ΝΔ που να μπορεί να εκφράσει και πάλι «τουλάχιστον τον κόσμο που ψήφισε “ναι” στο δημοψήφισμα», της δημιουργικής όπως είπε Ελλάδας που είναι φιλοευρωπαϊκή και επενδύει στην πραγματική δουλειά και την αξιοκρατία.

Εξήγησε μάλιστα ότι αν θέλει κάποιος μια κεντροδεξιά του 40% θα πρέπει να ταυτιστεί με τη συνύπαρξη των παραδοσιακών δεξιών με τους κεντρώους φιλελεύθερους και τους μετριοπαθείς κεντροδεξιούς.

Αναφορικά με τα διλήμματα της εκλογής της 10ης Ιανουαρίου, ανέφερε ότι το ένα αφορά στο ζήτημα της δημιουργικής ανανέωσης ή της στασιμότητας και το άλλο στο ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Για το πρώτο υπογράμμισε ότι το 60% και πλέον των πολιτών που ψήφισαν τάχθηκαν υπέρ της ανανέωσης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενώ για το δεύτερο υποστήριξε ότι είναι καταλληλότερος να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Το απέδειξε, είπε, με το να φέρει στη ΝΔ πολίτες που είναι μακριά της τώρα ενώ ενδεχομένως και λόγω ηλικίας και ενός πιο σύγχρονου πολιτικού λόγου, μπορεί να μιλήσει καλύτερα και στις νεότερες ηλικίες.

Σημείωσε επίσης με νόημα ότι το στοίχημα της μαζικής συμμετοχής του κόσμου το κέρδισε ο ίδιος και όχι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που είχε ταχθεί κατά της ανοιχτής διαδικασίας. «Αποδείξαμε ότι αν ανοίξουμε τις πόρτες της ΝΔ στην κοινωνία, η κοινωνία δεν θα μας γυρίσει την πλάτη», είπε.

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…