Καψής: "Δεν έγιναν αξιοκρατικά οι προσλήψεις στη ΔΤ"

Παντελής Καψής

ert 7

Ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, παραδέχθηκε ότι οι προσλήψεις στη Δημόσια Τηλεόραση “δεν έγιναν αξιοκρατικά, αλλά με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια και με διαφάνεια”. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα των αποζημιώσεων των απολυμένων της ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι για τη ΝΕΡΙΤ προβλέπονται 650 θέσεις αορίστου χρόνου. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιτέθηκε στον Παντελή Καψή και ζήτησε εξηγήσεις για μία σειρά αναθέσεων αρκετών χιλιάδων ευρώ, στις οποίες έχει προχωρήσει ο ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Καψή να προχωρήσει σε απολογισμό του υπουργικού του έργου. Χαρακτήρισε τη ΝΕΡΙΤ μόρφωμα και «βασίλειο των απευθείας αναθέσεων» και ανέφερε ενδεικτικά: 

«Ο κ. Μάναλης στον οποίο παρέχετε ασυλία με ειδική διάταξη αποφάσισε στις 4.11.2013 να εγκρίνει δαπάνη 460 χιλ. ευρώ για προμήθεια υλικού τηλεοπτικού σταθμού. Μίσθωσε στούντιο για οκτώ ημέρες με 155 χιλ. ευρώ συν ΦΠΑ. Με απευθείας ανάθεση δίνει τη φύλαξη των κτηρίων της ΕΡΤ3 για τρεις μήνες έναντι 59 χιλ. ευρώ. Γιατί προστατεύετε τον κ. Μάναλη που δίνει με απευθείας ανάθεση τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου;». 

Επιπροσθέτως, ζήτησε εξηγήσεις από τον υφυπουργό για τη διαδικασία προσλήψεων στο νέο φορέα, αλλά και για το γεγονός ότι δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στους απολυμένους της ΕΡΤ.

Από την πλευρά του ο κ. Καψής είπε: «Το πρώτο βήμα που έκανα είναι διάλογος. Εξαντλητικό διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και φθάσαμε σε συμφωνία με την πλειοψηφία για πρόσληψη 2.000 εργαζομένων στο μεταβατικό φορέα και τροπολογία για πλήρη αποζημίωση σε όσους δεν προσληφθούν. Δυστυχώς δεν προχώρησε γιατί ορισμένοι συνδικαλιστές δεν τη δέχθηκαν και ορισμένοι από αυτούς είναι σήμερα υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ. Το 2ο βήμα ήταν η δημιουργία της ΔΤ. Η στελέχωση δεν έγινε αξιοκρατικά αλλά με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια και διαφάνεια». 

Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι το κόστος λειτουργίας έχει μειωθεί σημαντικά ενώ κατηγόρησε την κυρία Κωνσταντοπούλου πως δημιουργεί «εντυπώσεις με ψέματα». Πάντως παραδέχθηκε ότι έχει δοθεί ασυλία στον κ. Μάναλη, εξήγησε όμως ότι αυτή είναι για υποθέσεις έναντι τρίτων.

Για το θέμα των αποζημιώσεων, σημείωσε ότι ήδη περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν λάβει τις τρεις δόσεις, ενώ ανέφερε πως «υπάρχει ζήτημα με τους εργαζόμενους που νομιμοποιήθηκαν με το νόμο Παυλόπουλου. Γι΄ αυτούς οι νομικοί του υπουργείου Οικονομικών είπαν ότι δεν δικαιούνται αποζημίωση».

Τέλος, πρόσθεσε ότι για τη ΝΕΡΙΤ προβλέπονται 650 θέσεις αορίστου που θα γίνουν 800 το επόμενο διάστημα, ενώ από το Νοέμβριο θα έχει 14 κανάλια ως πάροχος δικτύου.

Ευαγγελισμός: Πειθαρχικές διώξεις σε γιατρούς επειδή αντέδρασαν σε αντιδεοντολογικές απαιτήσεις της διοίκησης

Ευαγγελισμός

Ευαγγελισμός: Πειθαρχικές διώξεις σε γιατρούς επειδή αντέδρασαν σε αντιδεοντολογικές απαιτήσεις της διοίκησης

Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων η δίωξη των δύο γιατρών από τη διοίκηση του νοσοκομείου «ασκήθηκε…

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο 41χρονος που παρέσυρε την εν διαστάσει σύζυγό του με αυτοκίνητο

ASTYNOMIA FINAL 1

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο 41χρονος που παρέσυρε την εν διαστάσει σύζυγό του με αυτοκίνητο

Μεσολάβησε μήνυση εναντίον του από την 35χρονη για απειλή, μέσω τηλεφώνου, ο 41χρονος συνελήφθη και…

«Βατερλώ» Μεϊμαράκη: Δεν εξελέγη αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και βγήκε τελευταίος – Άδειασμα από Μητσοτάκη

ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ

«Βατερλώ» Μεϊμαράκη: Δεν εξελέγη αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και βγήκε τελευταίος – Άδειασμα από Μητσοτάκη

Ο Μητσοτάκης είναι σαφές ότι δεν στήριξε την υποψηφιότητα του πρώην προέδρου και ευρωβουλευτή του…