Newsroom

Newsroom

Καπράλος: Η αποκάλυψη για την επιλογή των σημαιοφόρων – «Τέσσερις ήθελαν μόνο άνδρα, χωρίς γυναίκα»

«Μου προκάλεσε ακόμη πιο δυσάρεστη έκπληξη επειδή το άκουσα από μέλη που ανήκουν στο διεθνές Ολυμπιακό κίνημα», αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος

Καπράλος Ολυμπιακοί αγώνες

Η επιλογή των σημαιοφόρων της ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είχε πολλά επεισόδια, ενώ υπήρξαν φήμες που προκάλεσαν αντιδράσεις, αλλά και αντίθετες απόψεις μέσα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και ο πρόεδρος, Σπύρος Καπράλος, μιλώντας στο SPORT24 εξηγεί τι έχει συμβεί.

Πιο συγκεκριμένα η συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής έγινε μέσα σε κλίμα έντασης με τις φωνές των μελών να ακούγονται και εκτός της αίθουσας, ενώ υπήρξε η πρόταση να έχουμε μόνο έναν σημαιοφόρο, αποκλειστικά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με την προτροπή «ας έχουμε γυναίκα στην Τελετή Λήξης».

Υπενθυμίζεται ότι με απόφασή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή όρισε τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η απόφαση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν ομόφωνη, ενώ η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επελέγη μετά από ψηφοφορία μεταξύ των Μαρία Σάκκαρη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Ο κ. Καπράλος από τη μεριά του δήλωσε ότι αιφνιδιάστηκε όταν άκουσε κάτι τέτοιο από μέλη του συμβουλίου και πρόσθεσε:

«Το να έχει κάποιος μια άλλη πρόταση για τους αθλητές μας που θα γίνουν σημαιοφόροι είναι πάντα σεβαστή και ευτυχώς πολλά παιδιά μας μπορούν να κρατήσουν τη σημαία με την πληθώρα των διακρίσεων που έχουμε.

Τέτοιες προτάσεις τις δεχόμαστε με χαρά και τις σεβόμαστε. Ωστόσο, το να επιθυμεί κάποιος να έχουμε μόνο έναν σημαιοφόρο και άντρα, όταν στόχος μας είναι η ανάδειξη της ισότητας, το θεώρησα οπισθοδρομικό, πολύ περισσότερο όταν όλος ο υπόλοιπος πλανήτης και η Ολυμπιακή κοινότητα κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Μάλιστα, μου προκάλεσε ακόμη πιο δυσάρεστη έκπληξη επειδή το άκουσα από μέλη που ανήκουν στο διεθνές Ολυμπιακό κίνημα.

Οι κύριοι Ισίδωρος Κούβελος (ΔΟΑ), Μανώλης Κατσιαδάκης (Παγκόσμια ομοσπονδία ξιφασκίας), Κωνσταντίνος Φίλης (Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας) και ο αρχηγός της αποστολής στο Τόκιο Μιχάλης Φυσεντζίδης επέμεναν ότι αυτή είναι η άποψή τους, δηλαδή ο ένας σημαιοφόρος.

Σάστισα και εξήγησα κατά την ψηφοφορία ότι δεν είναι δυνατόν να λάβουμε μια τέτοια απόφαση που θα έπληττε την εικόνα μας ως χώρα. Η Ελλάδα εκπροσωπείται!».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Γιώργος Τσελίκας έριξε… χαστούκι στον καφέ ταξιδιώτη στο λιμάνι του Πειραιά (video)

Ο καλύτερος Έλληνας είναι μαύρος

Ροζ σκάνδαλο: Τουρκάλα δημοσιογράφος αποκάλυψε τη σχέση της με έλληνα διπλωμάτη

Τεντόγλου: Ο λόγος που αρνήθηκε να κρατήσει τη σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Τζο Μπάιντεν ανοίγει τα χαρτιά του: Θα αποκαλύψει γιατί αποσύρθηκε από την κούρσα

AP - Μπαιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν ανοίγει τα χαρτιά του: Θα αποκαλύψει γιατί αποσύρθηκε από την κούρσα

Ο απερχόμενος πρόεδρος επέλεξε ώρα υψηλής τηλεθέασης για να απευθυνθεί στους Αμερικανούς και να εξηγήσει…

To Ισραήλ απορρίπτει την ιστορική συμφωνία για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» στην Παλαιστίνη

AP24120852960977

To Ισραήλ απορρίπτει την ιστορική συμφωνία για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» στην Παλαιστίνη

«Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα τέτοιο», διαμηνύει ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας