Καπραβέλος: Πρόταση για rapid test στα μέσα μεταφοράς – Υπερμεταδοτική η Όμικρον (video)

Ο Νίκος Καπραβέλος επανέλαβε την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε πολίτες άνω των 60 ετών

image 15

Την άμεση ανάγκη για λήψη νέων περιοριστικών μέτρων με σκοπό τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού επεσήμανε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Όπως σημείωσε ο ίδιος: «Η πρότασή μου για να μην κλείσει η αγορά και κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα είναι να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις που έγιναν και στην Ευρώπη. Να κλείσουν τα σχολεία για μια εβδομάδα, κάτι σαν χειμερινές διακοπές, και να αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα όταν έχει κρούσματα κορωνοϊού, να μην είναι το 50%. Οι Γερμανοί λένε αν δεν έχεις rapid test δεν μπαίνεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και λέω να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα τώρα. Το να κλειστούμε μέσα, ενώ έχουμε διαθέσιμο εμβόλιο θα ήταν γελοίο».

Επιπλέον επανέφερε στη συζήτηση την ανάγκη για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» σημείωσε ότι δεδομένου πως υπάρχουν 96 νεκροί την ημέρα αλλά και της ύπαρξης της νέας μετάλλαξης Όμικρον πρέπει και είναι ανάγκη να ληφθούν άμεσα αυτά τα μέτρα. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε αποκλειστικά στην νέα μετάλλαξη, σημειώνοντας πως η Όμικρον είναι υπερμεταδοτική και πως υπάρχει έντονη ανησυχία από την επιστημονική κοινότητα για το εάν καλύπτεται από τα εμβόλια.  

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…