Καπραβέλος: Όχι με κόσμο οι παρελάσεις, εγκληματικό να δημιουργήσουμε εστίες υπερμετάδοσης

"Στο νοσοκομείο Παπανικολάου στους 100 ασθενείς με Covid οι 30 είναι διασωληνωμένοι, ποτέ δεν το είχαμε αυτό"

NewsRoom 21/10/2021 | 09:29

Στη θέση του ότι οι παρελάσεις της 28ης Οοκτωβρίου δεν πρέπει να γίνουν με παρουσία κόσμου επιμένει ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας πως το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα παραμένει ιδιαίτερα πιεσμένο.

«Έχουμε χάσει το γέλιο εδώ και ενάμισι χρόνο. Δεν έχουμε τελειώσει δυστυχώς. Έρχονται νέα δεδομένα. Άλλαξε ο καιρός, έπεσε η θερμοκρασία, το ποσοστό των εμβολιασμών είναι χαμηλό, η ανοσία έχει εξασθενήσει και έχουμε έξαρση της πανδημίας που έχει γίνει αφόρητη στο σύστημα υγείας. Στο νοσοκομείο Παπανικολάου στους 100 ασθενείς με Covid οι 30 είναι διασωληνωμένοι. Ποτέ δεν το είχαμε αυτό. Είναι πολύ πιο βαριά οι ασθενείς που έρχονται», δήλωσε ο καθηγητής την Πέμπτη το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα Mega».

Σχετικά με τα αίτια της αύξησης του ιικού φορτίου στην Βόρεια Ελλάδα ο κ,. Καπραβέλος ανέφερε πως οφείλεται στην κούραση που επικρατεί, τη μη συμμόρφωση και την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών. Σημαντικό ρόλο παίζει και η παραπληροφόρηση, καθώς ο κ. Καπραβέλος αποκάλυψε πως του έχουν πει ότι ο κορονοϊός δεν υπάρχει και πως έχει δεχτεί λεκτικές επιθέσεις.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε ανήσυχοι γιατί ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών κινδυνεύει. Το σύστημα υγείας μετά από 1,5 χρόνο δεν μπορεί να το στηρίξει», είπε.

Αναφορικά με τις παρελάσεις, προειδοποίησε ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι από ενδεχόμενους συνωστισμούς κόσμου. «Το να δημιουργήσουμε εστίες υπερμετάδοσης είναι εγκληματικό. Οι δυνατότητες του συστήματος υγείας είναι πεπερασμένες, δεν αντέχει άλλο. Θα πρέπει η παρέλαση να μη γίνει πόλος έλξης και συνωστισμού, να γίνει χωρίς θεατές. Βράζουν όλοι οι νομοί γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Μη το υποτιμάτε. Ζήσαμε πέρυσι την έκρηξη κρουσμάτων στις γιορτές και είναι μεγάλο το ποσοστό ανεμβολίαστων στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι σαν να λέμε ένα μεγάλο κορωνοπάρτι, που αν γίνει σε αυτές τις συνθήκες θα προκαλέσει έκρηξη», είπε.