Καπραβέλος: Να λάβουμε μέτρα πριν το κύμα της πανδημίας γίνει τσουνάμι

"Αν θέλουμε πραγματικά να ελέγξουμε την πανδημία, πρέπει να βάλουμε κάποια υγειονομικά πρωτόκολλα", τονίζει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου

nikos kapravelos papanikolaou thessaloniki

Να ληφθούν μέτρα πριν το τρέχον κύμα της πανδημίας μετατραπεί σε τσουνάμι ζήτησε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, προειδοποιώντας πως ήδη έχει αρχίσει να ασκείται πίεση στο σύστημα υγείας.

“Το έκτο κύμα ξεκίνησε πιο νωρίς, μας εξέπληξε κι εμάς. Το περιμέναμε, λέγαμε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και ότι προσέξτε τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα”, τόνισε ο κ. Καπραβέλος, ξεκαθαρίζοντας: “Αν θέλουμε πραγματικά να ελέγξουμε την πανδημία, πρέπει να βάλουμε κάποια υγειονομικά πρωτόκολλα, είτε το θέλουμε είτε όχι. Το θέμα δεν είναι μόνο τα κρούσματα. Εμείς στο νοσοκομείο είχαμε στη χθεσινή εφημερία 100% αύξηση των προσελεύσεων και 500-600% αύξηση των εισαγωγών. Αδειάσαμε χειρουργική κλινική, οι επιπτώσεις πλέον και στις υπόλοιπες παθήσεις αρχίζουν να έρχονται”.

Σημείωσε ακόμα: “Δυστυχώς δε μας ακούσανε για την τέταρτη δόση. Οι περισσότερες εισαγωγές είναι άνω των 70 χρονών, δηλαδή οι επιπτώσεις είναι στις μεγάλες ηλικίες, και δυστυχώς κανείς από αυτούς που εισήλθαν χθες στο νοσοκομείο μας δεν είχε κάνει την τέταρτη δόση. Δε μας ακούσανε”.

Όσον αφορά στο αν πρέπει να ληφθούν μέτρα, απάντησε: “Το πρόβλημα αρχίζει και παίρνει μεγάλες διαστάσεις, και πριν γίνει τσουνάμι που θα μας καταστρέψει με τους σκληρούς δείκτες, τώρα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα ανώδυνα. Μάσκες παντού, και ας βάλουμε ένα τεστ, είτε rapid είτε CPR, στους τουρίστες που έρχονται στη χώρα“.

 

 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…