Καπραβέλος: Να λάβουμε μέτρα πριν το κύμα της πανδημίας γίνει τσουνάμι

"Αν θέλουμε πραγματικά να ελέγξουμε την πανδημία, πρέπει να βάλουμε κάποια υγειονομικά πρωτόκολλα", τονίζει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου

Να ληφθούν μέτρα πριν το τρέχον κύμα της πανδημίας μετατραπεί σε τσουνάμι ζήτησε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, προειδοποιώντας πως ήδη έχει αρχίσει να ασκείται πίεση στο σύστημα υγείας.

“Το έκτο κύμα ξεκίνησε πιο νωρίς, μας εξέπληξε κι εμάς. Το περιμέναμε, λέγαμε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και ότι προσέξτε τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα”, τόνισε ο κ. Καπραβέλος, ξεκαθαρίζοντας: “Αν θέλουμε πραγματικά να ελέγξουμε την πανδημία, πρέπει να βάλουμε κάποια υγειονομικά πρωτόκολλα, είτε το θέλουμε είτε όχι. Το θέμα δεν είναι μόνο τα κρούσματα. Εμείς στο νοσοκομείο είχαμε στη χθεσινή εφημερία 100% αύξηση των προσελεύσεων και 500-600% αύξηση των εισαγωγών. Αδειάσαμε χειρουργική κλινική, οι επιπτώσεις πλέον και στις υπόλοιπες παθήσεις αρχίζουν να έρχονται”.

Σημείωσε ακόμα: “Δυστυχώς δε μας ακούσανε για την τέταρτη δόση. Οι περισσότερες εισαγωγές είναι άνω των 70 χρονών, δηλαδή οι επιπτώσεις είναι στις μεγάλες ηλικίες, και δυστυχώς κανείς από αυτούς που εισήλθαν χθες στο νοσοκομείο μας δεν είχε κάνει την τέταρτη δόση. Δε μας ακούσανε”.

Όσον αφορά στο αν πρέπει να ληφθούν μέτρα, απάντησε: “Το πρόβλημα αρχίζει και παίρνει μεγάλες διαστάσεις, και πριν γίνει τσουνάμι που θα μας καταστρέψει με τους σκληρούς δείκτες, τώρα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα ανώδυνα. Μάσκες παντού, και ας βάλουμε ένα τεστ, είτε rapid είτε CPR, στους τουρίστες που έρχονται στη χώρα“.

 

 

Βιασμός Ανώγεια: Πήρε προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθεί ο 33χρονος

Βιασμός Ανώγεια: Πήρε προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθεί ο 33χρονος

Ειδικότερα, στις 7:30 το απόγευμα ο 33χρονος βρέθηκε ενώπιον της εισαγγελέως με την τελευταίο να του ασκεί ποινική δίωξη…

Σκάνδαλο υποκλοπών: «Καρφώνει» την Μητσοτάκη ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ, Σάββας Τσιτουρίδης

Σκάνδαλο υποκλοπών: «Καρφώνει» την Μητσοτάκη ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ, Σάββας Τσιτουρίδης

Ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης χαρακτήρισε το Μητσοτάκη «ως επικίνδυνος για την υπόθεση της Δημοκρατίας»…