Ανατροπή από Καπραβέλο: Μας τα χάλασε η Όμικρον, δεν εκτοπίζει τη Δέλτα

"Ο αριθμός θανάτων είναι ανεπίτρεπτος, είναι πάρα πολλοί οι διασωληνωμένοι", τονίζει ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου

NewsRoom 14/01/2022 | 10:52

Ανησυχία για το γεγονός ότι η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα δε φαίνεται να ανακόπτεται από αυτήν της Όμικρον εξέφρασε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεχόμαστε πολύ μεγάλη πίεση από τη Δέλτα κυρίως. Μας τα χάλασε ειλικρινά η Όμικρον, περιμέναμε ύφεση, αλλά και η Δέλτα επιμένει και η Όμικρον. Ακόμα δεν έχουμε δει το 50% – 50% (σ.σ σε Δέλτα και Όμικρον), εκείνο που μας απασχολεί κυρίως είναι η Δέλτα, αυτή μας έχει γονατίσει. Μας κάνει εντύπωση ότι επιμένει η Δέλτα, έχουμε νέες μολύνσεις. Η Όμικρον δε φαίνεται να εκτοπίζει τη Δέλτα, κι είναι ανησυχητικό αυτό».

Ακόμα, υπογράμμισε πως: «Οι μονάδες μας είναι γεμάτες, και μάλιστα με βαρύτατα περιστατικά. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, 48 στις 48, έχουμε γεμίσει 5 κλινικές και ακουμπάμε την έκτη. Ο αριθμός θανάτων είναι ανεπίτρεπτος, είναι πάρα πολλοί οι διασωληνωμένοι».  

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι στις ΜΕΘ δεν υπάρχει κανένας ασθενής με Όμικρον, παρά μόνο με Δέλτα. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δε γνωρίζουμε ακόμα το αποτύπωμα της Όμικρον και, καθώς είναι πάρα πολλά τα κρούσματα, στατιστικά θα υπάρξουν και αρκετοί θάνατοι σε απόλυτο αριθμό.