Καπραβέλος: «Η πανδημία ξέφυγε, έχουμε τρεις νεκρούς κάθε ώρα»

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ο διευθυντής της Β´ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς κάθε ώρα. «Είναι φρίκη, εικόνες τριτοκοσμικές ασθενείς να διασωληνώνονται σε απλό θάλαμο».

AP21007808907198 2 1

«Η πανδημία έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, δεν το περιμέναμε κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος και πιέζονται αφόρητα τα νοσοκομεία», δήλωσε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής Β´ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

«Δεν το περιμέναμε αυτό κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος, τα νοσοκομεία πιέζονται αφόρητα. Για ακόμα μια φορά η πανδημία μας έχει ξεφύγει», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας και τη σημασία των εμβολιασμών.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς κάθε ώρα. «Είναι φρίκη, εικόνες τριτοκοσμικές ασθενείς να διασωληνώνονται σε απλό θάλαμο», σημείωσε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Δεν ξέρω πού θα φτάσει η κορύφωση του τρίτου κύματος, έτσι όπως τα βλέπουμε θα φτάσουμε τους 900 με 1.000 διασωληνωμένους τέλος Απριλίου», συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος, ενώ διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να κάνεις πολιτική τουρισμού με αυτή την εικόνα.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ επεσήμανε μεταξύ άλλων πως αν δεν ήταν οι εμβολιασμοί το τρίτο κύμα θα είχε τα εκρηκτικά χαρακτηριστικά του δεύτερου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για περισσότερα τεστ και όχι σε περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας. «Έχουμε φτάσει σε μια κόπωση που κάνουμε χαρακίρι», ανέφερε.

«Πρέπει να γίνει σωστή ιχνηλάτηση και να τους απομονώσουμε» συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας θετικό μέτρο τα αυτοδιαγνωστικά. «Αν το κάναμε από τον Ιανουάριο, δεν θα είχαμε αυτό το τρίτο κύμα. Τα πολλά τεστ και οι εμβολιασμοί είναι η λύση ελέγχου της πανδημίας», κατέληξε.

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…