Καπραβέλος για τα ανοιχτά σχολεία: «Τι λέτε κ. Ευαγγελάτο; Εμείς μέσα στην εντατική αυτό λέμε;» (Video)

«Για εμάς το ζήτημα είναι η ανθρώπινη ζωή - Tα σχολεία δεν παίξανε καθοριστικό ρόλο στη διασπορά της νόσου; - Στους πόσους θανάτους θα πάρουμε μέτρα κύριε Ευαγγελάτο;»

Screenshot 3 1

Όταν ο Νίκος Ευαγγελάτος επέλεξε να κλείσει την συνέντευξη με τα ακριβώς αντίθετα σχόλια από τις συστάσεις τις επιστημονικής κοινότητας, ο, κ. Καπραβέλος εξέφρασε τη διαφωνία του σε έντονο βαθμό.

Παρά το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι ειδικοί ζητούσαν εδώ και ημέρες την αναβολή της επανέναρξης των μαθημάτων για λίγες ημέρες έως και λίγες εβδομάδες και παρά τα 50.000 κρούσματα, αποφασίστηκε πως τα σχολεία ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου.

Ανέβηκαν οι τόνοι

Συγκεκριμένα, ειπώθηκε από πλευράς Ευαγγελάτου, ότι οι επιστήμονες αναφέρουν πως το μοντέλο που υιοθετήθηκε στα σχολεία πριν κλείσουν εφαρμόστηκε καλά κι ότι δεν είδαν αύξηση κρουσμάτων, για να σπεύσει ο Νίκος Καπραβέλος να τον διακόψει:

«Τι λέτε κ. Ευαγγελάτο; Εμείς μέσα στην εντατική αυτό λέμε;» προσθέτωντας ότι από τον Αύγουστο ήδη ζήτησαν να μείνουν το χειμώνα για ένα διάστημα τα σχολεία κλειστά. 

Στην εκπομπή Livenews, ο καθηγητής, τόνισε ότι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων γίνεται διαρκώς δυσκολότερη, ενώ παρουσιάζονταν ως «καλώς καμωμένα» τα μέτρα που ελήφθησαν από πλευράς κυβερνητικού επιτελείου, από τα μέσα ενημέρωσης. Στη συνέχεια, έσπευσε να διαψεύσει τους παραπάνω ισχυρισμούς, διαφωνώντας έντονα με τον τρόπο που παρουσιάστηκε η κατάσταση των μολύνσεων, διερωτώμενος μάλιστα σε σχέση με το ζήτημα του συμβιβασμού της επιτροπής με τον υψηλό αριθμό θανάτων.

«Κύριε Ευαγγελάτο λυπάμαι πάρα πολύ ειλικρινά, το θέμα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μου είναι να κρατήσει ανοιχτά τα νοσοκομεία, με κεφαλαία γράμματα. Δεν υπάρχει κανείς Έλληνας γονιός που να θέλει ανοιχτά τα σχολεία και κλειστά τα νοσοκομεία κύριε Ευαγγελάτο. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια πολύ δύσκολη εφημερία με 57 εισαγωγές που λογικά το 70% πρέπει να είναι όμικρον, είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση».

«Για εμάς το ζήτημα είναι η ανθρώπινη ζωή. Tα σχολεία δεν παίξανε καθοριστικό ρόλο στη διασπορά της νόσου;»

«Στους πόσους θανάτους θα πάρουμε μέτρα κύριε Ευγγαλάτο;», ρωτάει ευθέως ο κ. Καπραβέλος.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ενισχυθούν με κάθε τρόπο τα νοσοκομεία, αντιτάχθηκε στα σχόλια του παρουσιαστή, ζητώντας να παραταθούν οι σχολικές διακοπές, ώστε να βρεθεί ένας τρόπος περιορισμού των νέων μολύνσεων.

Δείτε το βίντεο

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…