Καπραβέλος: Αν δεν πάρουμε τώρα μέτρα, τα αποτελέσματα της μετάλλαξης θα είναι ολέθρια

Μέτρα υποχρεωτικότητας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε άλλα μέρη όπου υπάρχει συνωστισμός προτείνει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου

nikos kapravelos papanikolaou thessaloniki

Ολέθρια θα είναι τα αποτελέσματα της επικρατούσας μεταλλάξης του κορονοϊού αν δεν πάρουμε τώρα μέτρα, προειδοποίησε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε, το πιο ανησυχητικό είναι ο διπλασιασμός των ημερήσιων θανάτων από κορονοϊό, που από εκεί που είχε πέσει σε μονοψήφια νούμερα, τώρα είναι γύρω στους 20. “Η εικόνα που έχουμε εμείς μέσα από τα νοσοκομεία είναι ανησυχητική για το καλοκαίρι. Τελειώσαμε την εφημερία μας και πάλι με πολλές προσελεύσεις. Δεν είναι τόσο βαριά, έχουμε εισαγωγές που είναι λίγες για τη δυναμική του νοσοκομείου μας, 12-15, όμως πάρα πολλές για την εποχή. Παρ’ όλα αυτά, ο αριθμός των θανάτων είναι πάρα πολύ υψηλός, και αν αυτό δεν είναι ένα καμπανάκι για να πάρουμε κάποια μέτρα πρόληψης και να χρησιμοποιήσουμε τα κύρια όπλα που έχουμε στα χέρια μας, δηλαδή μάσκες και εμβόλια, φοβάμαι ότι το καλοκαίρι η μετάλλαξη αυτή, αν και δεν είναι ικανή να μας προκαλέσει έκρηξη του στυλ 100 νεκροί τη μέρα, όμως θα παραταθεί και τα αποτελέσματά της θα είναι ολέθρια”, υπογράμμισε.

Τόνισε ακόμα πως πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς, γιατί αλλιώς η εικόνα της πανδημίας θα είναι βαριά έως και τον Σεπτέμβριο, και πρότεινε κάποια μέτρα υποχρεωτικότητας, π.χ. στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε άλλα μέρη όπου υπάρχει συνωστισμός.

 

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…