Newsroom

Newsroom

Κάποτε θα κατεβάζουμε… 44 ταινίες σε ένα δευτερόλεπτο!

Ταχύτητα-ρεκόρ, που φτάνει τα 1,4 terabits το δευτερόλεπτο, πέτυχαν επιστήμονες στη Μεγάλη Βρετανία σε δίκτυο ευρυζωνικής σύνδεσης, προαναγγέλλοντας μία μελλοντική…

internet 2 1

Ταχύτητα-ρεκόρ, που φτάνει τα 1,4 terabits το δευτερόλεπτο, πέτυχαν επιστήμονες στη Μεγάλη Βρετανία σε δίκτυο ευρυζωνικής σύνδεσης, προαναγγέλλοντας μία μελλοντική εποχή όπου οι ταχύτητες στο Διαδίκτυο δε θα είναι απλά μεγάλες, αλλά ιλιγγιώδεις.

Και επειδή το «1,4 terabits/δευτερόλεπτο» στους περισσότερους από μας δε λέει απολύτως τίποτα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι με την ταχύτητα αυτή θα μπορούσε κανείς να κατεβάσει από το Διαδίκτυο… 44 ταινίες υψηλής ανάλυσης σε ένα μόλις δευτερόλεπτο!

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε από τις εταιρείες British Telecom και Alcatel στο Λονδίνο, και το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο είναι ότι η ταχύτητα αυτή δεν  επετεύχθη με κάποιο ειδικό δικτυο ή χάρη σε κάποια εξεζητημένη τεχνολογία, αλλά με το υπάρχον δίκτυο οπτικών ινών του Λονδίνου – που σημαίνει ότι για να έχουμε τέτοιες ταχύτητες δεν απαιτούνται ακριβές τεχνικές αναβαθμίσεις δικτύων, αλλά γίνονται και με τις υπάρχουσες δομές.

Βέβαια, μην περιμένετε οι ταχύτητες αυτές να είναι διαθέσιμες… αύριο ή μεθαύριο. Το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστούν κάποια χρόνια πριν αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτές.