Κάποιοι… "Λαΐκοί Τιμωροί" ανέλαβαν την ευθύνη για τις σφαίρες σε Προβόπουλο-Πρετεντέρη

[…]

sfaires 0

Με την υπογραφή “Λαΐκοί Τιμωροί” έκλειναν οι επιστολές που εστάλησαν, μαζί με σφαίρες στον διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο και τον δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη.

Οι φάκελοι στάλθηκαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα απο την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Προβληματισμό πάντως προκαλεί το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται να έρχονται στην επιφάνεια πολλές νέες οργανώσεις που αναλαμβάνουν την ευθύνη για ένα γεγονός και δεν εμφανίζονται πάλι.

Ανάλογο περιστατικό είχε γίνει πριν από ένα χρόνο και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ένας φάκελος που περιείχε σφαίρα είχε αποσταλεί στην είσοδο του υπουργείου.

Νέα Δημοκρατία: Οι δράστες ματαιοπονουν αν νομίζουν πως θα δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα τρομοκράτησης που εκδηλώθηκε σήμερα, με απειλητικές επιστολές. 

Οι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν πως μπορούν να σπείρουν το φόβο και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας. 

Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι: Δεν θα τα καταφέρουν». 

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Αποπροσαναταλιστικά» λειτουργεί η αποστολή φακέλων στον Γ. Προβόπουλο και τον Ι. Πρετεντέρη, που περιείχαν σφαίρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταδικάζει την ενέργεια αυτή.

«Η αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο και τον δημοσιογράφο κ. Πρετεντέρη είναι μια ενέργεια καταδικαστέα που λειτουργεί αποποπροσανατολιστικά και δίνει δυνατότητες αξιοποίησής της σε όλους όσοι, θέλουν να εμπεδωθεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταδίκη και από το ΠΑΣΟΚ

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την ενέργεια και κάνει λόγο για μαφιόζικες πρακτικές που επιχειρούν να βλάψουν τη χώρα.

«Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια τρομοκράτησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου και του δημοσιογράφου Γ. Πρετεντέρη.

» Αυτοί που με μαφιόζικες πρακτικές επιχειρούν να βλάψουν τη χώρα μας, να ξέρουν πως δεν θα τα καταφέρουν.

» Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται και δεν απειλείται».

ΚΚΕ: Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις τρομοκρατικές απειλητικές ενέργειες κατά των κ. Προβόπουλου και κ. Πρετεντέρη, με την αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος, στο οποίο τονίζεται ότι «τέτοιου είδους ύποπτες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική».

  

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…