Τα αρμόδια ελεγκτικά κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής προχώρησαν την Τσικνοπέμπτη στην κατάσχεση 4.780 κιλών ληγμένου κρέατος στο Καπανδρίτι.
Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων στην αγορά κατά τη διάρκεια της Τσικνοπέμπτης και λόγω της αυξημένης διακίνησης κρέατος, πραγματοποίησε την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026, σειρά εκτεταμένων επιτόπιων αυτοψιών σε εγκαταστάσεις ψυκτικής αποθήκευσης, καταστήματα λιανικής πώλησης και επιχειρήσεις εμπορίας κρεάτων σε όλο το Λεκανοπέδιο. Στόχος των ελέγχων ήταν η διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων που φτάνουν στους καταναλωτές, καθώς και η πρόληψη φαινομένων αισχροκέρδειας σε περίοδο αυξημένης ζήτησης.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, εντοπίστηκε σε εγκατάσταση ψυκτικής αποθήκευσης στο Καπανδρίτι ποσότητα κρέατος που διατηρούνταν καθ’ υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου διατηρησιμότητας. Οι αρμόδιοι ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής προχώρησαν στην κατάσχεση συνολικά 4.780 κιλών κρέατος, το οποίο κρίθηκε μη ασφαλές για διάθεση στην αγορά.
Άμεσα κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες, με σκοπό την ασφαλή διαχείριση και καταστροφή της ποσότητας, σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.
Διαβάστε επίσης:
Τσαφούλιας: «Μόνο στην Ελλάδα ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι αριστερός και άπλυτος»
Λόρα: Εντοπίστηκε σήμα από το κινητό της στο Βερολίνο – Νέα στοιχεία στην εξαφάνιση της 16χρονης
Eurovision 2026: Ξέσπασμα Βαρθακούρη για τον ήχο στον Β’ ημιτελικό του «Sing for Greece» – «Γ@@@ τον ήχο σας»
Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια