Καουμπόηδες και ινδιάνοι

Ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες; Ποιος;

5162336

«Ινδιάνος», που δεν είναι ερυθρόδερμος της Βόρειας Αμερικής αλλά ταλαίπωρος αυτόχθων νεοέλληνας, επιτέλους αποφυλακίστηκε. Το άτεγκτο κράτος «δικαίου» τον μπαγλάρωσε άδικα στη φυλακή, για επτά όχι λεπτά, όχι ώρες, όχι ημέρες, αλλά μήνες. Διακόσιες μερούλες από τη ζωή του. Έτσι, για τα γούστα.

Το βίντεο που τον έδειχνε να παίζει μπάσκετ πολλά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος, την ώρα της τέλεσής του, δεν κρίθηκε επαρκές στοιχείο για να ανοίξει η πόρτα του κελιού. Η «μαρτυρία» του γαμπρού του, ενός ανθρώπου ψυχικά ασταθούς που μάλιστα ανασκεύασε την καταγγελία του τέσσερις φορές, θεωρήθηκε αδιάσειστο ενοχοποιητικό στοιχείο, κόντρα στα πειστήρια και στην κοινή λογική.

Όταν το θύμα της επίθεσης είναι αστυνομικός, δεν χρειάζεται να είναι στ’ αλήθεια ένοχος ο κατηγορούμενος. Αρκεί να πέσει στα γαμψά νύχια των καουμπόηδων συναδέλφων του δαρμένου – και των δικαστάδων. Στο καρακολιστάν του Μητσοτάκη, η δικαιοσύνη και η αστυνομία είναι σαν τη στρατιωτική θητεία: κάθε έννοια λογικής καταργείται.

Η Ηριάννα και ο Περικλής, αν θυμάστε, έμειναν στης φυλακής τα σίδερα επί 13 μήνες, καταδικασμένοι αρχικά σε 13ετή κάθειρξη, σε μία απόφαση που θα αποτελούσε μνημείο στρέβλωσης και καθαρής αλητείας ακόμα και στις μπανανίες της Αφρικής . Που συχνά είναι λιγότερο μπανανίες από την Ελλάδα του 2021.

Οι δύο νέοι κλείστηκαν στο κελί το 2017 με την κατηγορία της συμμετοχής στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» επειδή έκαναν κακές παρέες και πηγαινοέρχονταν θρασύτατα στο διεθνές άντρο ανομίας που λέγεται Βαρκελώνη. Ευτυχώς, το Εφετείο διέκρινε την κακοδικία και κήρυξε «ομόφωνα αθώους  χωρίς αμφιβολίες» την Ηριάννα και τον Περικλή, οι οποίοι αποφυλακίστηκαν τον Ιούνιο του 2018.

Ποιος θα δώσει πίσω τη ζωή σε αυτούς τους ανθρώπους, που στιγματίστηκαν ανεπανόρθωτα –με ευθύνη και των ΜΜΕ- στα μάτια του παροιμιώδους μέσου ανθρωπάκου; Ποιος θα διαγράψει από το μητρώο τους τούς μήνες του εγκλεισμού; Ποιος θα τους βοηθήσει να ξεχάσουν όσα πέρασαν και να τραβήξουν μπροστά; Ποιος θα σβήσει την ετικέτα «φυλακόβιοι» από το κούτελό τους;

Τουλάχιστον, οι τρεις αθώοι βγήκαν από τη φυλακή σώοι, αβλαβείς και με ένα είδος χαμόγελου στο προσωπό τους. Και με σάουντρακ χειροκροτήματα. Στα διαλείμματα για διαφημίσεις ανάμεσα στα ριάλιτι, ένα ακοίμητο μέρος της κοινής γνώμης τους συμπαραστάθηκε και κράτησε τις δύο υποθέσεις ζωντανές. Αυτό και μόνο αυτό. Οι πετσωμένοι μας μιλούσαν με συγκίνηση για το δράμα του Λιγνάδη, του Φουρθιώτη, του Φιλιππίδη και του Κασιδιάρη.

Περισσότερο και από τον «Ινδιάνο», τον Ηριάννα και τον Περικλή, η Ελλάδα του 2021 καθρεφτίζεται στο προσώπο του 28χρονου άνδρα που φυλακίστηκε άδικα για 333 μέρες και βγαίνοντας βρήκε τον κόσμο του γκρεμισμένο.

Για κακή του τύχη, ο άνθρωπος αυτός είναι μετανάστης από τη Συρία, πάει να πει αβοήθητος σε τούτο το μπουρδέλο που παριστάνει το κράτος. Πολιτογραφημένος Έλληνας βεβαίως, αλλά αυτή η λεπτομέρεια έχει σημασία μόνο όταν μιλάμε για τους Αντετοκούνμπο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ΕφΣυν, ο Τ.Κ., υπάλληλος γηροκομείου τον Αθηνών, κατηγορήθηκε άδικα για συνέργεια στην παράνομη υποδοχή μεταναστών στη Χίο και φυλακίστηκε για 11 μήνες. Όταν τελικά μπόρεσε να αποδείξει την αθωότητά του στο δικαστήριο, τον Φεβρουάριο του 2021, είχε ήδη χάσει τη ζωή του.

Η σύζυγός του τον είχε εγκαταλείψει. Οι κόρες του επέστρεψαν στη Συρία. Ο γιος του τραυματίστηκε βαριά σε τροχαίο δυστύχημα. Το γηροκομείο απέλυσε τον Τ.Κ. και τον επαναπροσέλαβε μετά από μάχη, με μισθό μειωμένο κατά 200 ευρώ. Το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε και αφέθηκε να γίνει παλιοσίδερα στο λιμάνι της Χίου.

Βγαίνοντας από τη φυλακή, όπου κλείστηκε άδικα επί έναν χρόνο, ο Τ.Κ. δεν βρήκε κανέναν και τίποτε να τον περιμένει. «Να κυνηγήσεις αποζημίωση από το κράτος, τη δικαιούσαι», τον συμβούλευσαν.

Και πράγματι, η τυφλή κυράτσα με το γουνάκι δικαίωσε το αίτημά του. Φρόντισε, όμως, να του επιδικάσει το απόλυτο μίνιμουμ που προβλέπει ο νόμος: 20 ψωροευρώ για κάθε μέρα εγκλεισμού. Το συνολικό ποσό, 6.660 ευρώ, είναι μάλιστα φορολογητέο και υπόκειται σε κρατήσεις.

Τόσο κοστολογήθηκε η διαλυμένη ζωή αυτού του συκοφαντημένου από την ελληνική πολιτεία ανθρώπου. Εξήμισυ χιλιάρικα, προ φόρων.

Στις ξάγρυπνες νύχτες μου, σκέφτομαι την Ηριάννα, τον Περικλή, τον «Ινδιάνο» και τον Τ.Κ., μετράω και τους ήδη 36 μήνες που κυκλοφορούν ελεύθεροι οι γνωστοί σε όλους δολοφόνοι του άμοιρου Ζακ Κωστόπουλου και προσεύχομαι να μη χρειαστώ ποτέ τη συνδρομή (αυτής) της δικαιοσύνης ή της αστυνομίας.

Μια χαρά τα έλεγε κάποτε ο Θωμάς Μπακαλάκος. Ποιος απ’ τους προστάτες θα μας προστατεύσει; Ποιος;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

«Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των…

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

fourthiotis 45 0

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε…

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Μήνυμα του 112 για εκκένωση (video)

Κρήτη

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Μήνυμα του 112 για εκκένωση (video)

Στη Σούδα επιχειρούν συνολικά 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 2 πεζοπόρα

Έλον Μασκ: To σχόλιο του στο Twitter για την Ελένη Τσολάκη – «Ένας πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

InCollage 20240423 092006837

Έλον Μασκ: To σχόλιο του στο Twitter για την Ελένη Τσολάκη – «Ένας πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

Ο ιδιοκτήτης του Twitter (X), Έλον Μασκ, φαίνεται να εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που παρουσίαζε…