Καθησυχαστικός ο Νεφελούδης προς τους εργαζόμενους των "Μαρινόπουλος" και "Καρυπίδης"

«Οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος να είναι σχετικά ήσυχοι, καθώς τελειώνει, καθαρογράφεται η διαδικασία» είπε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, τονίζοντας παράλληλα πως το έκτακτο επίδομα των απλήρωτων εργαζομένων στα super markets Καρυπίδη θα καταβληθεί «το αργότερο έως τέλος Ιανουαρίου».

5874cb591dc524b14a8b46a1

Ο κ. Νεφελούδης μιλώντας στο Πρακτορείο 105,9 FM, αναφερόμενος στην υπόθεση διάσωσης της αλυσίδας Μαρινόπουλου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας τόνισε ότι «πρέπει οι εργαζόμενοι να είναι σχετικά ήσυχοι, καθώς τελειώνει, καθαρογράφεται η διαδικασία».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι υπήρξε «αδικαιολόγητη καθυστέρηση, για να οριστεί εισηγητής από την πλευρά της Δικαιοσύνης- στις 19 Οκτωβρίου έγινε δικάσιμος, Δεκέμβριο ορίστηκε» και χαρακτήρισε «ντροπή και αίσχος» την κύρια παρέμβαση στο δικαστήριο κατά του σχεδίου εξυγίανσης από 15 κλαδικά σωματεία, που «επένδυσαν στην καταστροφή με ένα προσχηματικό επιχείρημα ότι πρέπει να μπουν στη διαδικασία της προστασίας και όσοι είχαν απολυθεί πριν τις 30 Ιουνίου του 2016, λες και αυτοί δε θα συμπεριλαμβάνονταν, αν είχε τεθεί επί της ουσίας το θέμα, ακόμη και μετά».

Υπενθυμίζεται ότι η ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕ, η οποία είχε προβλεφθεί από την συμφωνία μεταξύ των τραπεζών της οικογένειας Μαρινόπουλου και της Σκλαβενίτης ΑΕΕ, μετά από την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους της υπό διάσωση αλυσίδας σούπερ μάρκετ, έχει εξαντληθεί, ενώ η εκκρεμούσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας δεν είναι σαφές πότε θα εκδοθεί.

Για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδη

Σε ό,τι αφορά την καταβολή έκτακτου επιδόματος 1.000 ευρώ στους επί μακρόν απλήρωτους εργαζόμενους των super markets Καρυπίδη, ο κ. Νεφελούδης γνωστοποίησε ότι «το αργότερο μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχει καταβληθεί». «Εχει βγει η σχετική ΚΥΑ, υπάρχει λίγος δρόμος ακόμη, για να υπογραφεί η ΚΥΑ και από τους άλλους υπουργούς, που είναι αρμόδιοι και ο ΟΑΕΔ να μεριμνήσει με μία τεχνική διαδικασία, που έχουμε για να το καταβάλει», ανέφερε. Τόνισε δε ότι «εκκρεμεί η ποινική δίωξη μετά τις 170 μηνύσεις, που έχουν γίνει σε βάρος του Καρυπίδη, όπου πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα και η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος, τέλος, στην υπόθεση των Λιπασμάτων Καβάλας, είπε ότι έχει καταβληθεί στους απολυμένους εργαζόμενους το επίδομα των 1.000 ευρώ και γίνονται κάποιες τροποποιητικές δηλώσεις, για να καλυφθούν και όσοι δε μπόρεσαν να καλυφθούν.

Για τις συντάξεις

«Η τερατολογία με τις συντάξεις έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο» δήλωσε ο κ. Νεφελούδης, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία αναφέρονται σε επερχόμενες μειώσεις σε συντάξεις, λόγω επανυπολογισμού τους με βάση τις διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού.

«Έχουμε πει με όλους τους τρόπους, σε όλους τους τόνους τι σημαίνει προσωπική διαφορά, πώς θα καλυφθεί με βάση τη νέα διαδικασία υπολογισμού, αλλά κάποιοι επιμένουν, δεν έχουν τι να “παίξουν” για να χτυπήσουν την κυβέρνηση και “παίζουν” τη φαντασία και την τερατολογία» επισήμανε ο κ. Νεφελούδης.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…