Newsroom

Newsroom

Καθηγητής του Χάρβαρντ υποστηρίζει ότι μπορεί να λάβαμε μήνυμα από εξωγήινους

Καθηγητής του Χάρβαρντ υποστηρίζει την πιθανότητα να βρεθήκαμε μπροστά στην απόδειξη εξωγήινης ζωής, αλλά να αγνοήσαμε τα σημάδια.

58c2a3201dc5242f278b4f8e

Ο Avi Loeb καθηγητής του κέντρου αστροφυσικής του φημισμένου πανεπιστημίου υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι οι περίεργες εκλάμψεις που φτάνουν στη Γη εδώ και κάποια χρόνια είναι πιθανό να αποτελούν διαρροή από ένα τεράστιο πομπό προηγμένης τεχνολογίας στα πέρατα του σύμπαντος, που δίνει ενέργεια σε διαστημόπλοια για διαγαλαξιακά ταξίδια.

Ο καθηγητής Loeb μαζί με τον συνάδελφό του Manasvi Lingam, ερευνούν αν αυτά τα παράξενα μηνύματα θα μπορούσαν να προέρχονται από έναν τεράστιο ραδιοπομπό τόσο ισχυρό που θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ραδιοκύματα πέρα από τον γαλαξία. Σύμφωνα με την έρευνά τους ο άνθρωπος δεν έχει τα μέσα για να δημιουργήσει μια τέτοια τεχνολογία, αλλά πρόκειται για κάτι εφικτό σύμφωνα με τη φυσική.

Σημειώνεται πως στις αρχές του χρόνου οι επιστήμονες του αμερικανικού Πανεπιστημίου Κορνέλ ανακάλυψαν ότι η πηγή των «γρήγορων εκλάμψεων ραδιοκυμάτων» είναι ένας μικρός γαλαξίας σε απόσταση 3 δισ. ετών φωτός από τη Γη. Πιστεύουν επίσης ότι η πηγή των κυμάτων προέρχονται από κάποιο «νεογέννητο» αστέρα νετρονίων με ισχυρό μαγνητικό πεδίο, ο οποίος περιβάλλεται από τα υπολείμματα ενός σουπερνόβα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…