"Καθαρό" το όπλο των βομβιστών στο Εφετείο

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία τονίζει ότι το καλάσνικοφ των τρομοκρατών στο Εφετείο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια.

5a3e757d1dc5241c438b4583 1

«Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, σχετικά με την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο Εφετείο Αθηνών χθες (Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017) το πρωί, ανακοινώνεται ότι από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στον κάλυκα που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης, προέκυψε ότι προέρχεται από πολεμικό τυφέκιο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο δράστης που πυροβόλησε ήταν μέλος ομάδας τριών ατόμων που τοποθέτησαν τη βόμβα στο Εφετείο Αθηνών. Το βαν των βομβιστών βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα στην οδό Κουντουριώτου, στα Εξάρχεια.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής για την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη, αλλά θεωρείται πολύ πιθανόν να πρόκειται για την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Σε ό,τι αφορά το μικρό βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο Εφετείο Αθηνών και το έκαψαν αμέσως μετά, στην οδό Κουντουριώτου, στα Εξάρχεια ήτανε κλεμμένο από το 2015. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την περιοχή του Συντάγματος, όπου το είχε σταθμεύσει προσωρινά ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος διαμένει σε άλλη περιοχή. Το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας όμοιου οχήματος, που κυκλοφορεί νόμιμα σε περιοχή των νοτίων προαστίων.

Την ίδια ώρα, για «εφέ» φαίνεται πως είχε τις κάμερες παρακολούθησης το Εφετείο Αθηνών, αφού, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, δεν λειτουργούν από το 2002. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών της βομβιστικής επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με έκπληξη οι Αρχές διαπίστωσαν, αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, ότι ενώ στο κτίριο του Εφετείο έχουν τοποθετηθεί κάμερες, παρ’ όλα αυτά, καμία από αυτές, ούτε καταγράφει αλλά ούτε και μεταδίδει εικόνα στα σημεία που βρίσκονται αστυνομικοί φρουροί.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…