«Κάντο όπως ο Μπακογιάννης»: Έφτιαξε το σιντριβάνι στο Πάρκο Τρίτση ο Πατούλης

Μιμήθηκε τον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη, ο κ. Πατούλης είπε να ξεκινήσει εγκαίνια από το... σιντριβάνι κι αυτός.

Screenshot 1

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το μεγαλύτερο πάρκο των Βαλκανίων, το Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον  είναι αποκαρδιωτική. Η διαρκής μείωση της χρηματοδότησης, η παντελής έλλειψη προσωπικού για τη στοιχειώδη φύλαξη, τη συντήρηση, αλλά και την καθαριότητα του πάρκου, σε συνδυασμό με την κόντρα των δημάρχων για την αξιοποίηση του, οδήγησαν στη σημερινή εικόνα.

Όμως με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής, «βάζει μπρος» (έτσι δηλώνει τουλάχιστον)  στην αξιοποίηση του  κι ενός σημαντικού χώρου εντός αστικού ιστού στα δυτικά προάστια

«Το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» μεταμορφώνεται και αλλάζει όψη», μας πληροφορεί σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής και ευχή όλων να μην μείνει στις εξαγγελίες αλλά να έχει και συνέχεια επί του πρακτέου.

Σύμφωνα με λοιπόν με το σχετικό δελτίο τύπου, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου υλοποιεί, με γοργούς ρυθμούς, μία σειρά έργων αναμόρφωσης και ανανέωσης στο χώρο, με στόχο να αποκατασταθούν οι ελλείψεις που έχουν προκύψει ανά τα χρόνια, ώστε να αλλάξει ο χαρακτήρας του, να αναβαθμιστεί και να γίνει προορισμός όλων των Αθηναίων.

Βέβαια, θυμίζοντάς μας τον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη, ο κ. Πατούλης είπε να ξεκινήσει από το… σιντριβάνι κι αυτός. Έτσι χθες, Παρασκευή 15 Μαΐου, επαναλειτούργησε το κεντρικό σιντριβάνι του Πάρκου,καθώς όλο αυτό το διάστημα ήταν σε αχρηστία. Επιπλέον, με την επέκταση του δικτύου υδροδότησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέβηκε σημαντικά η στάθμη της δεύτερης λίμνης, καθώς επίσης, αυξήθηκε η ροή του νερού κατά μήκος του καναλιού.

Παράλληλα, ξεκίνησαν οι εργασίες ελέγχου των αιτιών των διαρροών της πέμπτης λίμνης, προκειμένου να αποτιμηθούν οι εργασίες αντικατάστασης των στεγανοποιητικών συστημάτων της και η αποξήρανση της διαφυλάττοντας το οικοσύστημα της, τηρώντας τις αρχές και τις αξίες της βιοποικιλότητας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ελπίδα όλων είναι οι υποσχέσεις της Περιφέρειας να μην περιοριστούν μόνο στα έργα που αφορούν το νερό, αλλά και στην κατάσταση των δέντρων και φυτών του πάρκου, αλλά και όλων των άλλων υποδομών που είτε έχουν αχρηστευτεί από τη χρόνια αδιαφορία των αρχών, είτε πρέπει να δρομολογηθούν από την αρχή. 

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»