ΒΚ

Βούλα Κεχαγιά

Κάντο όπως ο Έβερτ

Η τελευταία φορά που η ΝΔ επέλεξε να μη διοργανώσει ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα ήταν το 1996

4808472

Το παράδοξο δεν είναι ότι η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να κάνει την κεντρική της προεκλογική συγκέντρωση τέσσερις ολόκληρες ημέρες πριν από τις εκλογές, στην Αθήνα.

Αλλά ότι αποφάσισε να την οργανώσει κάπου κοντά στην Αθήνα.  Και για την ακρίβεια στο Περιστέρι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης- αναφέρει η σχετική γαλάζια αφίσα- θα μιλήσει την Τετάρτη στο κλειστό γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρέου» μακριά από το κέντρο της πρωτεύουσας και αρκετά κοντά στους ψυκτικούς του Περιστερίου. Όχι όμως σε ανοιχτό χώρο όπου θα μπορούσαν να υπάρχουν και απρόοπτα…

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια που η γαλάζια παράταξη απεμπολεί από μόνη της την δυνατότητα να διοργανώσει ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην  Αθήνα. Το είχε κάνει το 1996 και ο τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Έβερτ που τελικώς έχασε τις εκλογές από τον Κώστα Σημίτη κι ένα ΠΑΣΟΚ τραυματισμένο τόσο από την απώλεια του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου όσο και από την κρίση των Ιμίων . Τουλάχιστον ο Έβερτ συμμετείχε σε debate!

Η απόφαση ανήκε αποκλειστικά στον αείμνηστο Έβερτ, με το αιτιολογικό πως δεν θα ήταν καλό να ταλαιπωρηθεί ο αθηναϊκός λαός!

Τώρα η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιτελείου του να εγκαταλείψουν την Αθήνα και να κατευθυνθούν δυτικά στην Αττική φανερώνει δύο πράγματα: Αφενός ότι η ΝΔ δεν αισθάνεται βέβαιη ότι θα πετύχει μία μεγάλη και ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα, κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται φυσιολογικό για μία παράταξη που υποστηρίζει πως επελαύνει προς την εξουσία και αφετέρου ότι προσπαθεί να κάνει damage control μετά τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι αναφορές του προέδρου της στους τεχνικούς από το Περιστέρι.

Την ώρα  που η Πειραιώς και ο αρχηγός της διακηρύσσουν πως θέλουν να ενώσουν τον λαό, επιλέγουν πάντως να διχάσουν την Νέα Δημοκρατία. Η εκδήλωση στο Περιστέρι (η καταληκτική στο κέντρο) έχει ως συνομιλητή τον Γ. Πατούλη και όχι τον Β. Μεϊμαράκη, τύποις επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου. Τύποις!

Πηγή: reader.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό

fwtia 0

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές…