Κάντο όπως ο Ακης κι ο Μάκης: "πολιτικός κρατούμενος" δηλώνει κι ο Φιλιππίδης

Η Ελλάδα απόκτησε έναν ακόμα «πολιτικό κρατούμενο» μετά από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Μάκη Ψωμιάδη. Πρόκειται για τον Άγγελο…

filippidis

Η Ελλάδα απόκτησε έναν ακόμα «πολιτικό κρατούμενο» μετά από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Μάκη Ψωμιάδη. Πρόκειται για τον Άγγελο Φιλιππίδη, ο οποίος δήλωσε πολιτικά διωκόμενος ενώπιον του τούρκικου δικαστηρίου ως στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπως προκύπτει από την απόφαση που διαβιβάστηκε σήμερα το πρωί στην εισαγγελία Εφετών Αθηνών, μέσω της δικηγόρου του υποστήριξε πως η δίωξη σε βάρος του στοχεύει στο να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην ίδια απόφαση αναφέρεται και το σκεπτικό του τουρκικού δικαστηρίου που άφησε τον κ. Φιλιππίδη ελεύθερο. Με βάση αυτό, το ένταλμα σε βάρος του κρίθηκε παράνομο επειδή δεν είχε ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη, γεγονός όμως που δεν ισχύει, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα που έστειλαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές στην Τουρκία.

Αργά χθες βράδυ και μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου η εισαγγελία Εφετών Αθηνών απέστειλε επείγον σήμα στις τουρκικές δικαστικές αρχές για εκ νέου κράτηση του κ. Φιλιππίδη με βάση το δεύτερο ένταλμα που εκκρεμεί σε βάρος του. Μέχρι σήμερα το πρωί ο κ. Φιλιππιδης δεν είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές του Μάλτεπε, όπου και κρατείται.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.