Newsroom

Newsroom

Καντίρ: ένας Αφγανός Οδυσσέας

Επιστροφή στην πατρίδα. Το οδοιπορικό του Καντίρ, ενός Αφγανού πρόσφυγα που διέφυγε στην Ελλάδα εξαιτίας των Ταλιμπάν. Άφησε πίσω την…

Επιστροφή στην πατρίδα. Το οδοιπορικό του Καντίρ, ενός Αφγανού πρόσφυγα που διέφυγε στην Ελλάδα εξαιτίας των Ταλιμπάν.

Άφησε πίσω την οικογένειά του, τα αδέρφια του, τους γονείς του, τους φίλους του. Περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα. Διέσχισε τέσσερις χώρες με τα πόδια μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα, όπου ζει σήμερα. Όταν μετά από εννέα χρόνια επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για να βρει την οικογένειά του έχει ανάμικτα συναισθήματα, αγωνία, χαρά και φόβο.

Η χώρα είναι διαλυμένη και προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί. Οι Ταλιμπάν, το προηγούμενο καθεστώς της χώρας, παρά την ανατροπή τους παραμένουν ενεργοί, οργανώνοντας συχνά επιθέσεις αυτοκτονίας. Η φτώχεια και η ανασφάλεια, παρά τις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης, εξακολουθεί να υπάρχει στο Αφγανιστάν και δημιουργεί ερωτηματικά στον Καντίρ.

Θα παραμείνει στην πατρίδα του, όταν βρει την οικογένειά του, ή θα γυρίσει πίσω στην Ελλάδα; Ο Καντίρ διχάζεται ανάμεσα στους δύο κόσμους, Ανατολή και Δύση. Στην ταινία αποτυπώνεται το αρχέτυπο της επιστροφής στην πατρίδα μέσα από την ιστορία ενός νέου Αφγανού πρόσφυγα. Ο Καντίρ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας.

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το βραβείο του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Roma Fiction TV Festival 2008 και έχει ταξιδέψει και διακριθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.

Σκηνοθεσία: Αννέτα Παπαθανασίου
Παραγωγή:
Φωτεινή Οικονομοπούλου
Φωτογράφος:
Δημήτρης Κορδελάς
Ηχολήπτης:
Στέφανος Ευθυμίου
Συνθέτης Πρωτότυπης Μουσικής:
Μαρίνα-Χριστίνα Κριθάρα
http://tvxs.gr/webtv/

http://www.dailymotion.com/swf/video/xfariz_tvxs-gr-qadir-yyyy-yyyyyyy-y…“>http://www.dailymotion.com/swf/video/xfariz_tvxs-gr-qadir-yyyy-yyyyyyy-y…” width=”480″ height=”269″ allowfullscreen=”true” allowscriptaccess=”always”>
http://www.dailymotion.com/video/xfariz_tvxs-gr-qadir-yyyy-yyyyyyy-yyyyy…“>tvxs.gr | Qadir: ένας Αφγανός Οδυσσέας
Ανέβηκε από http://www.dailymotion.com/tvxorissinora“>tvxorissinora. – http://www.dailymotion.com/gr/channel/people/featured/1“>Βίντεο με οικογενειακά γεγονότα και γενέθλια.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

6200549

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του…