Κανονικά η απεργία των ναυτεργατών – Ένταση στον Πειραιά

Οι ναυτεργάτες, παρά το γεγονός ότι η απεργία τους κρίθηκε παράνομη, βρίσκονται στους καταπέλτες για να περιφρουρήσουν την απεργία

5324857

Ένταση επικρατεί από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, με αρκετούς επιβάτες να διαμαρτύρονται για το ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν. Οι ναυτεργάτες, παρά το γεγονός ότι η απεργία τους κρίθηκε παράνομη, βρίσκονται στους καταπέλτες όπως είχαν προαναγγείλει για να περιφρουρήσουν την απεργία.

Σύμφωνα με το OPEN, αρκετοί ταξιδιώτες δεν έλαβαν καμία ενημέρωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για το αν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια με αποτέλεσμα να κατέβουν στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να διαπιστώσουν αν θα ταξιδέψουν ή όχι. Αρκετοί μάλιστα, σύμφωνα με το Open αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα εισιτήριά τους αφού τα δρομολόγια ακυρώνονται.

Παράλληλα με τους ναυτεργάτες στο λιμάνι βρίσκονται και μέλη του ΠΑΜΕ οι οποίοι δεν επιτρέπουν την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία.

Στο πόδι οι ναυτεργάτες

«Να μην λείψει κανείς από την περιφρούρηση της απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε παράνομη τη σημερινή 24ωρη απεργία των ναυτεργατών.

Οι διοικήσεις των σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων, της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν, της Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας, της Πανελλήνιας Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων – Κυβερνητών και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S – Π/Κ – Ο/Γ προσθέτουν ότι «ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, δεν θα κριθεί σε καμία αίθουσα δικαστηρίου.»

«Στο μακρύ κατάλογο των εκβιαστικών μεθοδεύσεων των εφοπλιστών και των επαίσχυντων αποφάσεων των Πρωτοδικείου Πειραιά, όπως και η σημερινή, που έκρινε την απεργία των ναυτεργατών στις 16 Ιούνη παράνομη, απαντάμε ότι θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων, από την μαζική – μαχητική συμμετοχή, των ναυτεργατών και στην αλληλεγγύη των εργαζομένων» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των σωματείων που καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 10 το πρωί.

«Δεμένα» παραμένουν εξάλλου σήμερα τα πλοία στα λιμάνια Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης, λόγω της απεργίας που αποφάσισε των Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών και Διαποντίων νήσων, «’Αγιος Σπυρίδωνας».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Ναυτεργατών, «η απεργία που θα ισχύσει σε όλους τους τύπους των πλοίων , αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων και συμπαράστασης στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατικών σωματείων της δύναμης της ΠΝΟ. Απαιτούμε άμεση υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας του 2021 και του 2020 που εγκληματικά καθυστερούν, με σκοπό την κατάργηση τους και την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου που καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα» καταλήγουν στην ανακοίνωση τους οι ναυτεργάτες.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…