Newsroom

Newsroom

Κάννες 2017: Αποδοκιμάστηκε η νέα ταινία του Λάνθιμου

Μπορεί η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στις Κάννες, να εμφανίζεται ως φαβορί, αλλά στην αίθουσα προβολής δεν απέσπασε μόνο χειροκροτήματα. Το κοινό σφύριζε και γιούχαρε.

59230f0f1dc524d0118b4874

Το “The Killing of a Sacred Deer” ή στα ελληνικά «Η δολοφονία του ιερού ελαφιού» του Γιώργου Λάνθιμου είχε αναγγγελθεί ως φαινόμενο από τους κριτικούς, αλλά όπως γράφει ο Indepdend στην αίθουσα προκάλεσε… γιούχα.

«Ο Έλληνας σκηνοθέτης, ο οποίος εντυπωσίασε πριν από δύο χρόνια με τον δυστοπικό και παράλογο μύθο του «Ο αστακός», επέστρεψε στο Φεστιβάλ των Καννών για να παρουσιάσει την καινούρια ταινία του «Η δολοφονία του ιερού ελαφιού». Πρόκειται για ένα οικογενειακό δράμα, εμπνευσμένο από τον μύθο της Ιφιγένειας, με την Νικόλ Κίντμαν και τον ηθοποιό φετίχ του Λάνθιμου Κόλιν Φάρελ», γράφει η Le Figaro.

«Η ταινία ξεκινάει με ένα γκρο πλαν σε μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και τελειώνει με μια σκηνή φρίκης, η οποία απαιτεί σιλοτέηπ, μια καραμπίνα και τρεις μαξιλαροθήκες. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο, υπάρχει πολύ κοινοτοπία και στημένοι διάλογοι σε μια προκλητική και αυστηρή δεξιοτεχνία»,αναφέρει με τη σειρά του το το σάιτ, The Wrap.

Ο Ντέιβιντ Ερλίχ του IndieWire γράφει: «Ο Γιώργος Λάνθιμος ήρθε στην Αμερική και έκανε το ριμέικ του Sophie’s Choice σαν ταινία τρόμου. Το γιουχάισμα έρχεται».



ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…