«Κανένας δεν θα ήταν σε θέση να σηκώσει ένα βράχο μόνος του» – Δίκτυο αλληλεγγύης για τους ανθρώπους του πολιτισμού

Την άμεση στήριξη των εργαζομένων στον Πολιτισμό επιδιώκει η πρωτοβουλία Support Art Workers.

support2

«Mετράμε ήδη 9 μήνες από την έναρξη της πανδημίας και ο κλάδος του Πολιτισμού, καθώς και πολλοί άλλοι κλάδοι, παραμένει ανερμάτιστος, χωρίς ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία. Και ενώ συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας από το κράτος, ταυτόχρονα δημιουργούμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης για την άμεση στήριξη των εργαζομένων στον Πολιτισμό που βρίσκονται σε ανάγκη. Σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις έχει μεγάλη σημασία να βρίσκουμε το κουράγιο να ζητάμε και να προσφέρουμε βοήθεια ο ένας στον άλλον», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ήδη από τον προηγούμενο Μάιο δημιουργήθηκαν δομές αλληλεγγύης, οι οποίες παραμένουν ενεργές όλο αυτό το διάστημα. Στόχος μας είναι να ενδυναμωθούν αλλά και να δημιουργηθούν νέες στη συνέχεια, ανάλογα με τις ανάγκες των ανθρώπων του Πολιτισμού και της κοινωνίας εν γένει», συνεχίζει. 

ΕΝΕΡΓΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

  1. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Α.Το μαιευτικό, γυναικολογικό και χειρουργικό κέντρο ΛΗΤΩ συμμεριζόμενο τις δυσκολίες που έχουν πλήξει τον καλλιτεχνικό χώρο λόγω της πανδημίας του COVID-19, προσφέρει σε καλλιτέχνες και εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού τη διενέργεια βιοχημικών εξετάσεων, τεστ Παπανικολάου και ψηφιακής μαστογραφίας σε προνομιακές τιμές έως 31/12/20.

Συγκεκριμένα:

Βιοχημικές εξετάσεις

Για ασφαλισμένους: Συμμετοχή Ασφαλισμένου – με παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ

Για ανασφάλιστους: Τιμή ΦΕΚ

Ψηφιακή Μαστογραφία

Για ασφαλισμένους: 5,50€ – με παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ

Για ανασφάλιστους: 35€

Τεστ Παπανικολάου

Για ασφαλισμένους: Δωρεάν – με παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ

Για ανασφάλιστους: 8€

Γυναικολογική/ Μαιευτική επίσκεψη

Για ασφαλισμένους & ανασφάλιστους: Δωρεάν, κατόπιν ραντεβού

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Για βιοχημικές εξετάσεις, ψηφιακή μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου, θα πρέπει οι ασφαλισμένοι ενδιαφερόμενοι να έχουν προμηθευτεί παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ πριν το ραντεβού τους στο ΛΗΤΩ.)

Περαιτέρω, προκειμένου να διασφαλίσουμε μια άριστη διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στέλνουν με email στο [email protected], την επιθυμία να λάβουν κάποια από τις προσφορές του ΛΗΤΩ με θέμα:

“ΛΗΤΩ – βιοχημικές εξετάσεις”

“ΛΗΤΩ – Ψηφιακή Μαστογραφία”

“ΛΗΤΩ – Τεστ Παπανικολάου”

“ΛΗΤΩ – γυναικολογική ή μαιευτική επίσκεψη”

καθώς και ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας, επάγγελμα, ΑΜΚΑ.

Κατόπιν οι ενδιαφερόμενοι/ες θα ενημερώνονται με email για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να ισχύουν οι τιμές της προσφοράς.

Β. Τα Πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου θα δέχονται περιστατικά από τους Support Art Workers. Όποιος χρειάζεται παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης μπορεί να πάρει τηλέφωνο δηλώνοντας την ιδιότητά του, καλλιτέχνης ή προσωπικό θεαμάτων ή οτιδήποτε αφορά τους τους Art Workers και θα λαμβάνει την αντίστοιχη περίθαλψη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ιατρικούς κλάδους που θα καλύπτονται:

-Παθολογία

-Γυναικολογία

-Οδοντιατρική

-Ψυχολογική υποστήριξη

-Φυσικοθεραπεία

-Εμβόλια για τα παιδιά

-Συνταγογράφηση

-Παραπομπή για εργαστηριακές εξετάσεις

Εθελοντές γιατροί όλων των ειδικοτήτων (παθολόγοι, παιδίατροι, χειρουργοί, γυναικολόγοι, δερματολόγοι, καρδιολόγοι, οφθαλμίατροι, ορθοπαιδικοί, ακτινολόγοι, πνευμονολόγοι, ΩΡΛ, ψυχίατροι, νευρολόγοι) παρέχουν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για τους ασθενείς να πραγματοποιήσουν δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις, μέσω παραπομπών σε συνεργαζόμενους φορείς. Μετά την παρακολούθηση των ασθενών από τους ιατρούς του Πολυϊατρείου, τους χορηγούνται τα απαραίτητα φάρμακα.

ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ:

Απευθύνεται σε ηλικιωμένους καθώς και σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή χρόνιες παθήσεις που δεν έχουν τρόπο να εξυπηρετηθούν. Παρέχεται βοήθεια είτε εξ αποστάσεως είτε με κατ’ οίκον επίσκεψη όπου και προσφέρεται υλική και ψυχολογική υποστήριξη.

Info:

Αθήνα

Σαπφούς 12

Τ.Κ. 105 53

T: (+30) 210 32 13 150

Τ:(+30) 210 32 36 222

F: (+30) 210 32 13 850

[email protected]

Θεσσαλονίκη

Πτολεμαίων 29Α (εντός στοάς),

Τ.Κ. 546 30,

Τ/F: (+30) 2310.56.66.41

T/F: (+30) 2315.31.42.06

e-mail:[email protected]

Γ. Κοινωνικά Φαρμακεία

Όσοι έχουν ανάγκη από φάρμακα ή επιθυμούν να δωρίσουν φάρμακα, μπορούν να αναζητήσουν τον τρόπο στο site ή στην εφαρμογή givemed και συγκεκριμένα:

α. Για αναζήτηση κοινωνικών φαρμακείων στην περιοχή σας, σε λίστα ή χάρτη: https://givmed.org/el/koinonika-farmakeia-mko/

β. Για δωρεά φαρμάκων: https://givmed.org/el/dorea-farmakon/

  1. Λογιστική συμβουλευτική υποστήριξη

Επειδή βρισκόμαστε ήδη αντιμέτωποι με μια δύσκολη εργασιακή συνθήκη και οι προβληματισμοί, τα ερωτήματα, και οι ανάγκες διευκρινίσεων είναι πολλές, η ομάδα Αλληλεγγύης των Support Art Workers βρίσκεται σε επαφή με λογιστές που θα μπορούσαν να κατατοπίσουν τον εκάστοτε καλλιτέχνη πάνω σε επιμέρους ζητούμενα που μπορεί να σχετίζονται με το  λογιστικό πλαίσιο. Οι συνεργαζομενοι επαγγελματίες της ομάδας Αλληλεγγύης θα προσφέρουν δωρεάν συμβουλευτική που θα αφορά: ανάλυση του θέματος, ενημέρωση σε σχέση με την ύπαρξη ή μη ανάγκης λογιστικής δράσης, παραπομπή σε αρμόδιο φορέα κλπ.

Στείλτε το ζήτημα σας στο μέηλ μας: [email protected] με την ένδειξη  Λογιστικό Ζήτημα (αν αφορά ζήτημα λογιστικού – φοροτεχνικού πλαισίου).

  1. Ψυχολογική υποστήριξη

Α. Ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας

Επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ψυχίατροι, ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές, που αγαπούν την Τέχνη και θέλουν στη δύσκολη φάση που περνάει ο χώρος μας λόγω της πανδημίας να ανταποδώσουν κάτι από τη χαρά και το συναίσθημα που έχουν δεχτεί από εκείνη μέσα στα χρόνια, προσφέρουν εθελοντικά από μία έως δύο 45λέπτες διαδικτυακές συνεδρίες την εβδομάδα (είτε ψυχιατρικές για φαρμακευτική αγωγή είτε ψυχολογικής υποστήριξης), για σύνολο δέκα συνεδριών, για κάθε ενδιαφερόμενο/η που χρειάζεται υποστήριξη ψυχιατρική ή ψυχοθεραπευτική.

Info:

– Δήλωση συμμετοχής στο email:

[email protected] με θέμα:

“Ατομικές συνεδρίες”

– Κόστος: Δωρεάν

– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Β. Διαλογισμός σε ομάδα από το Choros centre

Modern meditation, μέρος της θεραπευτικής προσέγγισης του Time Therapy σε online group με την Ανατολή Καραμανίδου και τον Γιώργο Παυλίδη.

Info:

– Κάθε Τετάρτη 9:15

Qigong

&

19.00

Taiji-reeling silk

– Δήλωση συμμετοχής στο email:

[email protected] με θέμα:

“Διαλογισμός”

– Κόστος: Δωρεάν

– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

– Υπεύθυνοι διαλογισμού: https://bit.ly/2XvhhoG

Γ. Δίκτυα, δομές, ομάδες κρατικές ή μη και ιδιώτες που προσφέρουν εθελοντική εργασία ή δωρεάν υποστήριξη ως έργο ή ως εθελοντές (η παρακάτω λίστα θα ενημερώνεται διαρκώς):

α. Συνύπαρξη, δίκτυο Δωρεάν Ψυχολογικής Υποστήριξης και Πολιτισμού:

Υποστηρικτικό δίκτυο αλληλεγγύης, που σκοπό έχει την ελεύθερη προσφορά υπηρεσιών ψυχολογικής στήριξης, ενδυνάμωσης και ενημέρωσης σε όσους στερούνται αυτή τη δυνατότητα λόγω της οικονομικής και κοινωνικής τους θέσης.

Info: https://bit.ly/3glMpzs

β. ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ: Υποστηρικτικές – Συμβουλευτικές συνεδρίες.

Ο κύκλος των συναντήσεων θα περιλαμβάνει αρχικά 5 υποστηρικτικές-συμβουλευτικές συνεδρίες και θα δίνεται η δυνατότητα ανανέωσης, κατόπιν αιτήματος του ωφελούμενου και συν- αξιολόγησης από τον/την θεραπευτή/τρια, για ακόμα 5 συναντήσεις.

Info: https://www.elesyth.gr/

γ. Ξένιος Ζευς:

Το Κέντρο Ημέρας παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και αποκατάστασης ανοιχτού τύπου. Σκοπός του είναι η πρόληψη της εκδήλωσης ψυχικών διαταραχών και υποτροπών, η αποφυγή των εισαγωγών και επανεισαγωγών σε ψυχιατρικά νοσοκομεία, η ψυχοκοινωνική επανένταξη και λειτουργική αυτονόμηση των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, η υποστήριξη της οικογένειας, η υποστήριξη του πληθυσμού της κοινότητας σε θέματα που σχετίζονται με τη ψυχική υγεία, καθώς και η ανάληψη δράσεων για τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου. Παράλληλα, το Κέντρο Ημέρας αποτελεί χώρο κλινικής άσκησης νέων λειτουργών ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης επαγγελματιών ψυχικής υγείας και εθελοντών.

Info:

– Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στο τηλέφωνο 210- 9022010, ώρες 8:00 με 20:00.

https://www.xenioszeus.org.gr/…/our…/services-gr1

ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αναλογιζόμεν@ τα προβλήματα όλων που διαρκώς διογκώνονται, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέες δομές αλληλεγγύης, Γι αυτό είμαστε ανοιχτοί και επιδιώκουμε την επικοινωνία με σωματεία, ανεξάρτητους φορείς και φυσικά πρόσωπα (καλλιτέχνες ή μη). Στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και νέες δράσεις μας.

Μέχρι τότε σας παρακαλούμε απευθυνθείτε στο mail: [email protected] , ώστε να γίνει με εχεμύθεια και διακριτικότητα, μια αρχική καταγραφή των αναγκών, σε είδη και υποστήριξη, που έχετε στην παρούσα φάση, με θέμα: #offer

Επίσης, χρειαζόμαστε:

Τις προτάσεις σας για ιδιώτες και οργανισμούς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, με θέμα #ask

Τις προτάσεις ή τη διαθεσιμότητα σας για ενεργή δράση ώστε να δυναμώσει ο ιστός της Αλληλεγγύης μας, με θέμα #ΕιμαστεΜαζι ή #WeStandTogether

“Κανένας άνθρωπος δεν θα ήταν σε θέση να σηκώσει ένα βράχο μόνος του” Αριστοτέλης

Ομάδα Αλληλεγγύης

Support Art Workers

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

pexels vung nguyen 17260100

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

Φαίνεται πως ο καιρός μας έκανε τη χάρη στο ένα απ' τα δυο συνεχόμενα τριήμερα

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…