Newsroom

Newsroom

Κανένα στοιχείο για την τύχη του Boeing – Ιρανός που ζητούσε άσυλο ένας από τους δύο με πλαστά διαβατήρια

Κανένα στοιχείο για το τι απέγινε το Boeing 777 της Malaysia Airlines δεν υπάρχει ακόμα, τρεις μέρες μετά την εξαφάνισή…

radar malaysia

Κανένα στοιχείο για το τι απέγινε το Boeing 777 της Malaysia Airlines δεν υπάρχει ακόμα, τρεις μέρες μετά την εξαφάνισή του, καθώς όλες οι ενδείξεις που πιθανόν να οδηγούσαν σε κάποιο συμπέρασμα αποδείχθηκαν εσφαλμένες.

Μία πετρελαιοκηλίδα που εντοπίστηκε σε μαλαισιανά ύδατα αποδείχθηκε ότι προκλήθηκε από ναυτικό πετρέλαιο, και όχι από καύσιμα αεροπλάνου. Ένα αντικείμενο που επέπλεε στον κόλπο της Ταϊλάνδης και από μακριά έμοιαζε με σχεδία, ήταν τελικά το καπάκι ενός μεγάλου κουτιού, σύμφωνα με τις αρχές του Βιετνάμ, ενώ αυτό που αρχικά έμοιαζε με το πίσω μέρος του αεροσκάφους, τελικά ήταν απλώς «κορμοί δέντρων κολλημένοι μεταξύ τους», σύμφωνα με Μαλαισιανό αξιωματούχο.

Τα στοιχεία αυτά αποπροσανατόλισαν τις έρευνες, με αποτέλεσμα αυτές να παραμένουν ως τώρα άκαρπες, προκαλώντας και οργή στους συγγενείς των αγνοούμενων επιβατών του αεροσκάφους, οι οποίοι κατηγορούν την αεροπορική εταιρεία ότι τους κρύβει στοιχεία.

Την ίδια στιγμή, ένα e-mail που εστάλη σε διάφορους δημοσιογράφους στην Κίνα από την οργάνωση «Ταξιαρχία Κινέζων Μαρτύρων», έγραφε: “Σκοτώσατε έναν δικό μας, θα σκοτώσουμε 100 δικούς σας ως αντίποινα“. Ωστόσο, αξιωματούχοι στη Μαλαισία θεωρούν ότι μπορεί να πρόκειται για φάρσα. 

Και φυσικά, όσο δεν υπάρχει κανένα ισχυρό στοιχείο για το τι συνέβη, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Μηχανική βλάβη; Τρομοκρατική επίθεση; Αυτοκτονία του πιλότου; Όλα είναι ανοιχτά, και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ακριβώς συνέβη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι μαλαισιανές αρχές, δόθηκε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ενός 19χρονου Ιρανού, που φέρεται να είναι ο ένας από τους δύο επιβάτες του αεροπλάνου που πέρασα με πλαστά διαβατήρια. Ωστόσο, δεν έχει διαπιστωθεί οποιαδήποτε σχέση του με κάποια τρομοκρατική οργάνωση, καθώς ο Ιρανός φαίνεται πως είχε ως προορισμό τη Γερμανία, όπου σκόπευε να ζητήσει άσυλο.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…