Κανένα μήνυμα από τη Μέρκελ για την 25η Μαρτίου… ξεκάθαρο μήνυμα στον Μητσοτάκη

Γιατί η Ανγκελα Μέρκελ ξέχασε τα 200 χρόνια ελληνικής επανάστασης;

4884165

Τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση του 1821 είναι αδιαμφισβήτητα ένα ιστορικό ορόσημο παγκόσμιας εμβέλειας και γι αυτό το λόγο η χθεσινή ημέρα τιμήθηκε από πολλούς αρχηγούς κρατών σε όλο τον πλανήτη.

Από τον πρίγκιπα Κάρολο και τον Μιχαήλ Μισούστιν που τίμησαν τους εορτασμούς με την παρουσία τους στη χώρα, μέχρι τα θερμά μηνύματα του Μπάιντεν, του Μπόρις Τζόνσον και πολλών άλλων ηγετών, η επέτειος για την 25 Μάρτιου όντως απασχόλησε χθες την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ωστόσο η χθεσινή ημέρα στιγματίστηκε από μια κραυγαλέα και βαρυσήμαντη απουσία. Γιατί μπορεί χθες στην ιδιωτική και στη δημόσια τηλεόραση να «παρέλασαν» οι ευχές δεκάδων ηγετών, πουθενά όμως δεν είδαμε το μήνυμα της… Ανγκελα Μέρκελ.

Και κάπου εδώ τίθεται το ζήτημα γιατί η κορυφαία Ευρωπαία ηγέτης σιώπησε σε σχέση με την ελληνική εθνική επέτειο. Γιατί δεν υπήρξε η παραμικρή δήλωση ειδικά όταν είναι ιστορικά καταγεγραμμένο πως ο γερμανικός λαός χαρακτηρίστηκε από έντονο φιλελληνικό κίνημα με εθελοντές στον ελληνικό αγώνα.

Γιατί λοιπόν η καγκελάριος αγνόησε τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση και την τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης να προβάλλει και να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο γεγονός;

Η απάντηση φαίνεται πως έχει να κάνει με τη στρατηγική, την εξωτερική πολιτική της Γερμανίας και τη στάση της απέναντι στα ελληνοτουρκικά.

Η Μέρκελ προτίμησε να απαξιώσει τον εθνικοπατριωτικό σόου του Μητσοτάκη και να λοξοκοιτάξει προς την πλευρά του Ερντογάν. Καθόλου τυχαία η Καγκελάριος ανήμερα της εθνικής μας εορτής δήλωσε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ πως: «Η ευημερία μας στην Ευρώπη είναι εφικτή μόνο με καλές σχέσεις με τους γείτονές μας και εκτός ΕΕ και αυτό αφορά κυρίως την Τουρκία»