Κανένα «κορονογεύμα» δεν είδε ο Ταραντίλης στην Ικαρία και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε μετά από μια ολόκληρη ημέρα για το προκλητικό «κορονογεύμα» με περισσότερα από 50 άτομα παρουσία Μητσοτάκη στην Ικαρία που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αρνούμενος παραβίαση των υγειονομικών μέτρων κάνοντας απλά λόγο για «εσφαλμένη εικόνα» που στο μέλλον θα αποφευχθεί, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ

mitsotakis ikaria Medium

Χρειάστηκε να περάσει μια ολόκληρη μέρα προκειμένου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαντήσει για το κορονογεύμα της Ικαρίας παρουσία του πρωθυπουργού, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο κ. Ταραντίλης έσπευσε να τοποθετηθεί μετά από ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα στην οποία έκανε λόγο για «επίδειξη υπεροψίας και αλαζονείας» από πλευράς του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στην Ικαρία. Όταν λοιπόν μίλησε, αρκέστηκε στο να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να αναγνωρίζει το οτιδήποτε προβληματικό στην συμπεριφορά του πρωθυπουργού και χωρίς να ζητήσει την ελάχιστη συγγνώμη από τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, είπε ότι επρόκειτο για «πρόσκληση του βουλευτού, την οποία δέχτηκε ο Πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας το γεύμα σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι η ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα περί παραβίασης των υγειονομικών μέτρων από τον Πρωθυπουργό «στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας» και δεν δίστασε να διαβεβαιώσει ότι «στις μελλοντικές περιοδείες του Πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα».

Όλη η απάντηση του Χρήστου Ταραντίλη

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Σάββατο τα ακριτικά νησιά Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία προκειμένου να δει από κοντά την πορεία των εμβολιασμών, να συζητήσει για τα τοπικά προβλήματα και να ασχοληθεί με την προώθηση αναπτυξιακών έργων.

Η ανακοίνωση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί παραβίασης των υγειονομικών μέτρων από τον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ενός πρόχειρου και σύντομου γεύματος που προσέφερε  σε αυτόν ο  βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, με αναφορά σε «γλέντι στην Ικαρία», στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας.

Ήταν μια πρόσκληση του βουλευτού, την οποία δέχτηκε ο Πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας το γεύμα σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μη συμβάλλοντας εποικοδομητικά στον αγώνα της χώρας να καταπολεμήσει τις συνέπειες της  πανδημίας, απευθύνει ανακριβείς χαρακτηρισμούς ενώ την ίδια  στιγμή προσκαλεί σε πορείες και συγκεντρώσεις υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών μέτρων. Το ίδιο δε έπραξε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Τη στιγμή που ξεδιπλώνεται το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού θέτοντας τις βάσεις για την υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης μέσα στους επόμενους μήνες,  το οποίο απαιτεί τη στήριξη και την επίδειξη ενότητας και ομοψυχίας από όλους τους πολιτικούς χώρους, ο κ. Τσίπρας επιλέγει την τακτική του διχασμού και του αποπροσανατολισμού.

Σε κάθε περίπτωση στις μελλοντικές περιοδείες του Πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπεράνω μέτρων και περιορισμών ο πρωθυπουργός και οι φίλοι του

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε μία ακατανόητη έκθεση ιδεών για το γλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία αντί να παραδεχτεί το εξής απλό: Ο πρωθυπουργός και οι φίλοι του είναι υπεράνω των μέτρων και των περιορισμών που ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε απάντησή του προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Αλήθεια», προσθέτει, «αν στη θέση του κ. Μητσοτάκη βρισκόταν οποιοσδήποτε άλλος, ο κ. Ταραντίλης δεν θα έκανε λόγο για ανευθυνότητα, κίνδυνο διασποράς του ιού και πρόστιμα;».

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…