ΧΚ

Χρήστος Κάτσικας

Kανένα εισόδημα εδώ και μήνες για εκατοντάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Εκατοντάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί υποχρεώθηκαν να ζήσουν την περίοδο του καλοκαιριού χωρίς μισθό αλλά και ούτε καν το ταμείο ανεργίας που δικαιούνται.

sxoleio 3

Δύο μήνες σχεδόν μετά την απόλυσή τους, εκατοντάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί υποχρεώθηκαν να ζήσουν την περίοδο του καλοκαιριού χωρίς μισθό αλλά και ούτε καν το ταμείο ανεργίας που δικαιούνται.

Βρισκόμαστε στα τέλη Αυγούστου και υπάρχουν καταστήματα του ΟΑΕΔ που δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της καταγραφής και επεξεργασίας των αιτήσεων (οι οποίες έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά από την 1η Ιουλίου) με αποτέλεσμα να μην έχει δοθεί στους αναπληρωτές ούτε καν η πρώτη επιδότηση του ταμείου ανεργίας του καλοκαιριού.

Μάλιστα, για κάποιους από αυτούς υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το επίδομα μέσα στη «γραφειοκρατία του συστήματος» μια και διορίστηκαν και οφείλουν να καταθέσουν αίτηση διακοπής του επιδόματος μέχρι τις 26/8 που ολοκληρώνεται η ορκωμοσία τους, ενός επιδόματος όμως που δεν έχει ακόμα εγκριθεί.

Είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε καθυστέρηση στις πληρωμές των επιδομάτων ανεργίας. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βιώνουν κάθε χρόνο την απόλυσή τους από θέσεις που στην ουσία αναπληρώνουν τον εαυτό τους, καλούνται υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να υπηρετήσουν τη μόρφωση των παιδιών και το δημόσιο σχολείο χωρίς καμία ασφάλεια στο πού και στο πότε, ενώ με ευθύνη των κυβερνήσεων παραμένουν στην εργασιακή σχέση των ελαστικά εργαζόμενων.

Σε κάθε περίπτωση, υπεύθυνοι και για τον τρόπο λειτουργίας του ΟΑΕΔ δεν είναι οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν τις χιλιάδες περιπτώσεις των ανέργων. Είναι η πολιτική των κυβερνήσεων που οδηγεί στη φτώχεια, στην ανακύκλωση της ανεργίας, τα επιδόματα πείνας, τις περικοπές σε προσωπικό και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με μισά δικαιώματα, κάτι που οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι.

Είναι ενδεικτικό της απαράδεκτης αυτής κατάστασης, ότι οι αναπληρωτές που αυτές τις ημέρες καλούνται να υπηρετήσουν και στην τελευταία γωνιά της Ελλάδας, παραμένουν στην ουσία χωρίς κανένα εισόδημα, εδώ και δύο μήνες, αλλά παρ’ όλα αυτά καλούνται μέσα σε αυστηρότατες προθεσμίες να παρουσιαστούν οπουδήποτε, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εξαιρετικά δυσχερής οικονομική κατάστασή τους.

Ο Χρήστος Κάτσικας είναι αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ της ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας

Πηγή: efsyn.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…