Κάνει πίσω ο Οικονόμου – Προσπαθεί να «μαζέψει» την επίθεση στη δημοσιογράφο του Politico

Μετά τις αντιδράσεις διεθνών μέσων και οργανώσεων περί στοχοποίησης ΜΜΕ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί η αναφορά σε «δημοσιογράφο του ΣΥΡΙΖΑ» - Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι το χθεσινό ρεπορτάζ του Politico είχε ανακρίβειες λέγοντας μάλιστα ότι «ανασκευάζει» και τα όσα γράφτηκαν την Τετάρτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε βαθύτατα εκτεθειμένος καθότι αναγκάστηκε να προχωρήσει σε… αλλαγή πλεύσης αναγνωρίζοντας ότι κακώς χαρακτήρισε ΣΥΡΙΖΑ τη δημοσιογράφο Νεκταρία Σταμούλη – Το Μαξίμου (πάντως) υπερασπίζεται το δικαίωμα του να… ασκεί κριτική σε δημοσιογράφους και υποστηρίζει ότι το Politico σήμερα επί της ουσίας ανασκεύασε το επίμαχο δημοσίευμα για τις υποκλοπές.

Η άμεση αντίδραση διεθνών οργανώσεων για την ελευθερία του Τύπου και φυσικά του ίδιου του Politico, αλλά και το κύμα αλληλεγγύης που σηκώθηκε απέναντι στις πρακτικές της κυβέρνησης που οδήγησαν τη χώρα στην 108η θέση της σχετικής λίστας, «κόλλησαν» στα «σχοινιά» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οδηγώντας τον στο να… ανασκευάσει μερικώς τα λεγόμενά του, μιλώντας για «καθ’ υπερβολή αναφορά» προς τη δημοσιογράφο. Επιμένει βέβαια στη θέση ότι η δημιοσιογράφος «δε διαχωρίζει τις προσωπικές της εκτιμήσεις από τα γεγονότα».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο καθιερωμένο briefing:

«Η χθεσινή αναφορά στην κ.Σταμούλη ελέχθη κατ’ υπερβολή και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, παρότι εδώ και καιρό στα κείμενα της δε διαχωρίζει τις προσωπικές της εκτιμήσεις από τα γεγονότα».

Υποστήριξε επίσης ως αρχή ότι: «Ο πολιτικός έχει κάθε δικαίωμα να αντιπαρατίθεται με δημοσιογράφους σε εκτιμήσεις, σχολιασμό και ερμηνεία», δηλώνοντας μάλιστα πως: «Κανείς δεν έχει το παπικό αλάθητο».

Νέα ψεύδη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Βλέπει ως… ανασκευή τις διευκρινίσεις Politico

Αναλυτικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι το χθεσινό ρεπορτάζ του Politico είχε ανακρίβειες ως προς τα γεγονότα και κρίσεις που εμφανιζόταν ως γεγονότα πέραν αμφισβήτησης της.

Τις τελευταίες ώρες, αναρτήθηκε από την πλειοψηφία των φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση ΜΜΕ, άρθρο που αναφέρει ότι η ιστοσελίδα «ανασκευάζει» τα όσα γράφτηκαν την Τετάρτη, -πιθανώς- μετά από «σήμα» του Μαξίμου.

Ο Οικονόμου υποστήριξε ότι: «Η κυβέρνηση ως όφειλε, αντέδρασε με ανακοίνωση και επιστολή στο Politico» αλλά και ότι το Politico σήμερα προβαίνει σε μερική ανασκευή, όταν αυτό που στην πραγματικότητα έκανε το Politico είναι να διευκρινίσει την επίσημη θέση της κυβέρνησης.

Κατά τα λοιπά, προχώρησε σε μία εισήγηση «μαθημάτων» δημοσιογραφίας και δημοσίου διαλόγου μεταξύ πολιτικών και δημοσιογράφων, πριν καταλήξει σε τρία σημεία που κατά την άποψή του το Politico «ανασκεύασε» στο σημερινό του δημοσίευμα.

«Το Politico, σήμερα, αφού υποθέτω μελέτησε τις θέσεις μας, προβαίνει σε μερική ανασκευή του χθεσινού δημοσιεύματος, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι ενστάσεις μας ήταν βάσιμες. Αν δεν ήταν, θα είχαν απορριφθεί εν συνόλω» ανέφερε ο Γ. Οικονόμου, παραθέτοντας συγκεκριμένα:

«Στο χθεσινό δημοσίευμα αναφερόταν στην παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ για «παράνομες παρακολουθήσεις του Ν. Ανδρουλάκη, (βουλευτών και δημοσιογράφων)» Σήμερα ανακαλεί διευκρινίζοντας ότι η παραίτηση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ και του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού συνδέονται με «νόμιμη παρακολούθηση» (του Ν. Ανδρουλάκη) που η Αθήνα χαρακτήρισε λανθασμένη. Η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, γράφει το Politico, «διενεργήθηκε νομίμως από την ΕΥΠ».

Μετά την επιλεκτική διαρροή σημείων της απάντησης της 2ας Αυγούστου του Έλληνα Μόνιμου Αντιπροσώπου στην Κομισιόν μέσω της οποίας χθες το Playbook παρουσίαζε μια εντελώς στρεβλή αντίληψη του γράμματος και του πνεύματος της επιστολής, αποσιωπώντας το περιεχόμενό της που αφορούσε την ουσία και όχι τις εντυπώσεις, σήμερα αναφέρεται στη δημοσιοποίηση από την κυβέρνηση του συνόλου της επιστολής. Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με το λογισμικό Predator και λέει ότι παραμένει στη διάθεση της Επιτροπής για τον έλεγχο και την εξακρίβωση των στοιχείων».

Αυτό, αφού χθες, η ίδια στήλη του Politico, προχωρούσε με βάση την επιλεκτική διαρροή σημείων σε ένα αυθαίρετο συμπέρασμα που δεν προκύπτει από την επιστολή ότι η Αθήνα περίπου ένιψε τας χείρας της και χρεώνει τα πάντα σε όσα γράφουν διάφορα Μέσα Ενημέρωσης.

Χθες – και όλο το προηγούμενο διάστημα – το Politico θόλωσε τη γραμμή ανάμεσα σε δύο διαφορετικές υποθέσεις: τα κακόβουλα λογισμικά και τις νόμιμες παρακολουθήσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας. Σήμερα παρουσιάζει καθαρά τη θέση μας ότι η Κυβέρνηση αρνείται κάθε εμπλοκή με τα Predator και όλα τα υπόλοιπα τα κακόβουλα λογισμικά».

Το συγκινητικό «αντίο» στην Άντζελα που σκοτώθηκε στη Λιβύη: «Ήταν διασταύρωση Αμαζόνας και πριγκίπισσας της Disney»

Το συγκινητικό «αντίο» στην Άντζελα που σκοτώθηκε στη Λιβύη: «Ήταν διασταύρωση Αμαζόνας και πριγκίπισσας της Disney»

«Μακάρι να μπορούσες να δεις πόσο σε αγαπούσαν σε όλο τον κόσμο».

ΚΚΕ για Άδωνι: «Υπουργός νούμερο» – Χαμός στη Βουλή με τις προκλητικές του δηλώσεις για το νομοσχέδιο

ΚΚΕ για Άδωνι: «Υπουργός νούμερο» – Χαμός στη Βουλή με τις προκλητικές του δηλώσεις για το νομοσχέδιο

«Είδαμε έναν υπουργό πανικόβλητο που προσπαθεί να καλύψει την γενική λαϊκή κατακραυγή με κραυγές και…