Κάνει κόμμα ο Κυρανάκης;

Πώς η Συμφωνία των Πρεσπών (και φυσικά ο Αντώνης Σαμαράς) μπορούν να βάλουν «φωτιά» στα εσωκομματικά της ΝΔ μέσω... Κυρανάκη

NewsRoom 16/09/2021 | 12:58

«Πικραμένος» από τον ανασχηματισμό φέρεται να είναι ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα powergame.gr, η οποία ανήκει στον όμιλο των Παραπολιτικών.

Ο Κυρανάκης, φέρεται εσχάτως άρχισε να κάνει διάφορες σκέψεις σε σχέση με το πολιτικό του μέλλον, αναφέρει η ιστοσελίδα, κάνοντας λόγο για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα.

Μάλιστα η σελίδα υποστηρίζει ότι το επόμενο διάστημα ο Κυρανάκης θα αρχίσει να διαφοροποιείται από την κεντρική γραμμή της ΝΔ προκειμένου να ζυγίσει αντιδράσεις και να μετρήσει δυνάμεις. 

Το σημείο καμπής πάντως φαίνεται να είναι η επικύρωση από τη Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών. Εκεί, ενδεχομένως να κάνει το μεγάλο βήμα σημειώνει το powergame των Παραπολιτικών, το οποίο αν μη τι άλλο είναι καλά ενημερωμένο σε ό,τι αφορά το εσωκομματικό παρασκήνιο της ΝΔ.

Αν το ρεπορτάζ αληθεύει πάντως, είναι πιθανό να δημιουργήσει σοβαρές πολιτικές εξελίξεις, αφού είναι γνωστό πως ο Κυρανάκης ανήκει στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Μια ενδεχόμενη απομάκρυνσή του από την κεντρική κομματική γραμμή στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα έβαζε τον Σαμαρά ξανά στο παιχνίδι, για μια ακόμη φορά μέσα από την «πόρτα» του Μακεδονικού. Αν λοιπόν όλα αυτά γίνουν με τις «ευλογίες» του Αντώνη Σαμαρά, τότε η εσωκομματική πολιτική σκακιέρα της ΝΔ θα μπορούσε να «πάρει φωτιά» αφού η επηροή του Σαμαρά σε μια μερίδα βουλευτών της ΝΔ παραμένει ισχυρή, παρά την αποδυνάμωση που έχει επιχειρήσει ο Μητσοτάκης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πάντως πως πριν λίγους μήνες ο Κυρανάκης μετά από σειρά κομματικών «γκαφών» που τον είχαν οδηγήσει σε πολιτική αφωνία από το κόμμα, είχε αυτοπροταθεί  για υπουργός μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, υποστηρίζοντας ότι ως βουλευτής δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

«Οι βουλευτές δεν έχουν δυνατότητα να κάνουν πραγματικό έργο. Δεν διαχειρίζονται χρήματα για να μπορούν να επενδύσουν στην τάδε υποδομή. Θα εφαρμόσω την τάδε πολιτική Αυτό το κάνουν οι υπουργοί. Στην πραγματικότητα οι βουλευτές ούτε καν ψηφίζουν. Η ψήφος του βουλευτή τεκμαίρεται. [...] Το να είναι κυβερνητικός βουλευτής ένας άνθρωπος 34 ετών που τα προηγούμενα χρόνια ήταν αεικίνητος και δραστήριος, αυτή η κατάσταση φέρνει ασφυξία. Και εγώ για πρώτη φορά στη ζωή μου αισθάνομαι στάσιμος», είχε δηλώσει στην Ελεονώρα Μελέτη.