Newsroom

Newsroom

Κάνε το σαλόνι σου πίστα -party με τα πιο δυνατά speakers για την TV σου!

Αν εκτιμάς τη μουσική όσο και τις ταινίες, τότε επίλεξε ένα home cinema set!

pic1

Ποιος είπε ότι χρειάζεσαι ηχοσύστημα για να έχεις ποιοτικό ήχο στο σαλόνι; Η τηλεόρασή σου μπορεί να καλύψει το κενό εύκολα, αρκεί να την εξοπλίσεις με τα κατάλληλα ηχεία για να ξεδιπλώσει τις δυνάμεις της και να μετατρέψει το σαλόνι σου σε πίστα για party αλλά και οικιακό κινηματογράφο για να απολαμβάνεις μουσική και ταινίες με ποιοτικό ήχο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το καταφέρεις αυτό και κυρίως έχουν να κάνουν με το διαθέσιμο χώρο και τη χρήση που θα κάνεις, καθώς λύσεις υπάρχουν για κάθε μπάτζετ.

Μπορείς δηλαδή να κινηθείς σε παραδοσιακά ηχεία, την απλή και δοκιμασμένη λύση. Για κάτι πιο προχωρημένο και κομψό, μπορείς να κοιτάξεις κάποιο soundbar ιδανικά με subwoofer για να νιώθεις το «κλώτσημα» του μπάσου. Κι αν ψάχνεις για τον καλύτερο συνδυασμό μουσικής και κινηματογραφικού ήχου, τότε σίγουρα θα σε καλύψει ένα από τα πολλά home cinema sets που κυκλοφορούν. Ας δούμε τι ακριβώς σου προσφέρει κάθε είδος και μερικές προτάσεις που θα διευκολύνουν την αναζήτηση.

Στερεοφωνικά ηχεία για ηχητική απόλαυση!

Ο ευκολότερος τρόπος να αποκτήσεις δυνατό, καθαρό και απολαυστικό ήχο είναι ένα ζευγάρι στερεοφωνικά ηχεία. Συνδέονται εύκολα απευθείας στην τηλεόρασή σου και δεν απαιτούν κάτι περισσότερο, πέρα από ένα καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος για να λειτουργήσουν. Έπειτα, απλώς ενεργοποιώντας τα θα απολαμβάνεις φανταστικό ήχο που γεμίζει το χώρο, με δύναμη ικανή να υποστηρίξει ένα πάρτι ή μια ταινία, με την τηλεόραση να λειτουργεί ως πηγή ήχου – αν είναι smart, τότε η διαδικασία γίνεται πολύ απλή. Απλώς άνοιξε μια εφαρμογή, όπως YouTube ή Spotify, διάλεξε τη μουσική που θέλεις κι άφησε τα ηχεία να κάνουν τα «μαγικά» τους. Με διαφορετικούς οδηγούς ήχου να διαχειρίζονται το μπάσο και τα πρίμα, θα απολαύσεις βαθύ ήχο με λεπτομέρεια και ένταση.

Μια αξιόλογη επιλογή είναι τα Edifier R1280T, με ποιοτική κατασκευή και φινίρισμα που τους δίνει την όψη του ξύλου για να ταιριάξουν σε κάθε έπιπλο, αλλά κυρίως, ποιοτικούς οδηγούς ήχου, ισχύ και Tone Control. Μέσω αυτού μπορείς να ρυθμίζεις ξεχωριστά τα μπάσα και τα πρίμα για να λάβεις τον ήχο που θέλεις, ενώ στο πακέτο περιλαμβάνεται κι ένα τηλεχειριστήριο.

Για κάτι ποιοτικότερο από κάθε άποψη, μπορείς να δεις τα Edifier S2000 MK III. Εξοπλισμένα με Dual DSP επεξεργάζονται τον ήχο σε πολλαπλά επίπεδα για να τον αποδώσουν όσο καλύτερα είναι εφικτό, χωρίς παραμορφώσεις. Συνδέονται τόσο ενσύρματα όσο και ασύρματα μέσω Bluetooth, ώστε να εκμεταλλευτείς τη συνολική ισχύ 130W (RMS) που διαθέτουν και να απολαύσεις στο έπακρο μουσική και ταινίες με το δικό σου τρόπο. Στιβαρή ξύλινη κατασκευή, χειρισμός επί των ηχείων και ήχος που θα λατρέψουν οι μουσικόφιλοι – τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Ένα soundbar για κάθε σαλόνι!

Μικρά, διακριτικά και εύκολα στην τοποθέτηση λόγω σχήματος, τα soundbars θα «κατακτήσουν» το σαλόνι σου όχι λόγω όγκου αλλά λόγω απόδοσης. Τα soundbars είναι μακρόστενες, χαμηλού ύψους συσκευές που ιδανικά τοποθετούνται κάτω από την τηλεόραση (αν βολεύει η βάση της, ακόμη και ανάμεσα στα δύο πόδια) και συμπληρώνουν άριστα την εικόνα χωρίς να απαιτούνται αλλαγές στη διαρρύθμιση του χώρου.

Εντυπωσιακό και ευέλικτο, το JBL Bar 2.1 Deep Bass είναι η απάντηση για όσους θέλουν να συνδυάσουν μουσική και ταινίες με την τηλεόραση του σαλονιού. Παρά το κομψό και μικρό του μέγεθος, κρύβει μέσα του ισχύ που αγγίζει τα 300W και το ασύρματο subwoofer εγγυάται δυνατό μπάσο χωρίς μπλέξιμο καλωδίων ή πολύπλοκη εγκατάσταση. Συνδέεται ενσύρματα κι ασύρματα, με όλους τους τρόπους που θα περίμενες (HDMI, Optical, Bluetooth) για να το αξιοποιήσεις όπως επιτάσσει η βραδιά, με περισσή ευκολία. Διαθέτει επίσης λειτουργία Surround Sound και Dolby Digital ώστε ταινίες και παιχνίδια που εκμεταλλεύονται την τεχνολογία να αποδίδουν σε πολλαπλά κανάλια για να γεμίζει το δωμάτιο με ήχους, ενώ φυσικά, η υψηλή ισχύς του και η υπογραφή της JBL υπόσχονται μαγευτικές βραδιές μουσικής.

Μια ακόμη καλύτερη πρόταση είναι το Samsung HW-Q700A με υποστήριξη Dolby Atmos, DTS:X και ισχύ 330W αλλά και πολυκαναλικό ήχο 3.1.2. Με λίγα λόγια, είναι σχεδιασμένο για να φέρνει τον ήχο σε κάθε σημείο του χώρου με υψηλή ποιότητα και πιστότητα, παράλληλα χωρίς να καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στα έπιπλα. Είναι ιδανικό για λάτρεις της μουσικής καθώς κι εκείνους που λατρεύουν τον ποιοτικό ήχο σε ταινίες και παιχνίδια, που πρακτικά σημαίνει ότι δε θα απογοητεύσει οποιονδήποτε αναζητά άριστο ήχο στο σαλόνι του χωρίς κόπο ή μεγάλες εγκαταστάσεις καλωδίων/ηχείων. Μπορεί να συνδεθεί με την πηγή σου μέσω HDMI ARC ή μέσω Bluetooth, για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο και ελευθερία να διαλέξεις από πού θα παίζει η μουσική χωρίς να αγγίζεις καν τα ηχεία.

Αν εκτιμάς τη μουσική όσο και τις ταινίες, τότε επίλεξε ένα home cinema set!

Τα home cinema sets αποτελούνται από μια κεντρική μονάδα κι αρκετά ηχεία, ανάλογα με το μοντέλο και τις δυνατότητες. Το συνηθέστερο είναι 5.1, δηλαδή πέντε ηχεία κι ένα subwoofer, τα οποία μπορούν να προσφέρουν άψογο ήχο που φτάνει στα αυτιά σου από πολλές γωνίες και σε βάζει στο κλίμα, είτε ακούς μουσική και νιώθεις πως βρίσκεσαι στη συναυλία είτε βλέπεις μια ταινία και γίνεσαι… ένα με τους πρωταγωνιστές.

Μπορείς να πετύχεις τα παραπάνω με το LG LHB625M, ένα προσιτό και εντυπωσιακό 5.1 home cinema set που υπόσχεται να φέρει τα αγαπημένα σου κονσέρτα και τη δράση των ταινιών στο σαλόνι σου. Η συνολική του ισχύς ανέρχεται στα 1000W και τα πέντε μικρά ηχεία του μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν περιμετρικά στο χώρο και το subwoofer κεντρικά, για να απολαμβάνουν όλοι τον ήχο όπου κι αν βρίσκονται στο δωμάτιο και το subwoofer να διαχέει το μπάσο χωρίς να αφήνει κάποιον απ’ έξω. Η κεντρική μονάδα του είναι ικανή να αναπαράγει δίσκους CD, DVD και Blu-Ray για να απολαύσεις κρυστάλλινη ποιότητα μουσικής απευθείας από τα αγαπημένα σου CD ή αν προτιμάς να έχεις ολόκληρα άλμπουμ με ένα άγγιγμα, μπορείς να μεταδώσεις μουσική από το κινητό ή τον υπολογιστή σου στη μονάδα μέσω Bluetooth.

Ένα άλλο αξιόλογο πακέτο είναι το Sony BDVE4100, με τη σφραγίδα της πολύπειρης ιαπωνικής εταιρείας που υπόσχεται κορυφαίας ποιότητας απόδοση ήχου. Δύο ηχεία-κολώνες, τρία μικρότερα περιφερειακά κι ένα subwoofer συνδυάζονται για να αποδώσουν ήχο 5.1 καναλιών από τηλεόραση ή άλλες συσκευές μέσω Wi-Fi, Bluetooth, USB, HDMI ή Optical και βεβαίως φυσικούς δίσκους DVD και Blu-Ray μέσω της κεντρικής μονάδας. Η λειτουργία ενίσχυσης μουσικής και τα 1000W συνολικής ισχύος φροντίζουν να έχεις δυνατό ήχο όμως όχι εις βάρος της καθαρότητάς του, αλλά και ενίσχυση μπάσου για να νιώθεις τις χαμηλές συχνότητες όπως πρέπει.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…