Καναδός Τζιχαντιστής: "Θα κάνουμε σύντομα επιθέσεις στη Νέα Υόρκη" (video)

Επιθέσεις ακόμα και στη Νέα Υόρκη φέρεται να σχεδιάζει μια ομάδα Tζιχαντιστών, όπως αποκάλυψε ένας Καναδός, ο οποίος φέρεται να…

Επιθέσεις ακόμα και στη Νέα Υόρκη φέρεται να σχεδιάζει μια ομάδα Tζιχαντιστών, όπως αποκάλυψε ένας Καναδός, ο οποίος φέρεται να ηγείται μιας ομάδας μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Σε συνέντευξη που παραχώρησε, μέσω Skype, στο Vice news, ο Φάραχ Σίρντον, γνωστός και ως Αμπού Ουσαμά από την Σομαλία, είπε: «Στόχος είναι όλος ο πλανήτης. Οποιοσδήποτε ανήκει στη συμμαχία που προσπαθεί να πολεμήσει τους μουσουλμάνους. Με την άδεια του Θεού θα κάνουμε σύντομα επιθέσεις στη Νέα Υόρκη. Πολλοί από τους αδελφούς μας προετοιμάζονται για μια λαμπρή επίθεση».

 

 

Ο Σίρντον τόνισε πως ταξίδεψε στη Συρία, εντάχθηκε στην ISIS και στη συνέχεια μετέβη στο Ιράκ ενώ η συνέντευξη έγινε από την Μοσούλη. Παράλληλα, διεμήνυσε πως η ISIS έχει ως στόχο μόνο την προστασία των μουσουλμάνων από την δυτική επιθετικότητα. «Υπάρχουν χιλιάδες στη Δύση που ετοιμάζονται να κάνουν επέμβαση στη γη μας. Γιατί δεν μας αφήνετε ήσυχους; Κάντε πίσω και θα κάνουμε και εμείς πίσω».