Newsroom

Newsroom

Καναδάς: Συντριβή υδροπλάνου σε λίμνη – Τρεις νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι 

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις αγνοούνται έπειτα από τη συντριβή ενός υδροπλάνου σε μια λίμνη σε απομονωμένη περιοχή στον βορειοανατολικό Καναδά, ανέφερε σήμερα μια αεροπορική εταιρεία τσάρτερ.

Kanadas

Επτά άνθρωποι επέβαιναν στο υδροπλάνο de Havilland DHC-2 Beaver της Air Saguenay, μιας μικρής αεροπορικής εταιρείας τσάρτερ με έδρα το Κεμπέκ. Το υδροπλάνο συνετρίβη στο Λαμπραντόρ, μέρος της επαρχίας Νιουφάουντλαντ και Λαμπραντόρ στις ανατολικές ακτές του Καναδά.

Στους επιβαίνοντες ήταν ο πιλότος, δύο ξεναγοί και τέσσερις επιβάτες που βρίσκοταν σε εκδρομή ψαρέματος. Το αεροσκάφος αναμενόταν να προσγειωθεί στις 19:00 τοπική ώρα τη Δευτέρα στην Λίμνη Κροσρόουντς, όπου βρίσκεται το αλιευτικό καταφύγιο των Τριών Ποταμών.

Στις 20:00 η ώρα, αφού το υδροπλάνο δεν είχε καταφθάσει, η αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε επείγουσες διαδικασίες εντοπισμού, στέλνοντας ένα άλλο αεροσκάφος και ομάδες διάσωσης για την αναζήτησή του.

Το υδροπλάνο εντοπίστηκε από τις ομάδες διάσωσης στην Λίμνη Μισταστίν, μια ηφαιστειακή λίμνη στο βόρειο Λαμπραντόρ, περίπου στις 06:30 σήμερα το πρωί.

Τα αίτια της συντριβής δεν είναι ακόμη γνωστά σύμφωνα με τον πρόεδρο της Air Saguenay, ενώ δεν υπάρχουν νεότερα για τους τέσσερις αγνοούμενους. «Είναι ακόμη πολύ νωρίς να γνωρίζουμε τι συνέβη ακριβώς. Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι θα βρούμε επιζώντες», είπε.

Ανάμεσα στους επιβεβαιωμένα νεκρούς είναι ο πιλότος, 61 ετών, που εργαζόταν στην εταιρεία από το 2011 και ήταν πολύ έμπειρος με παραπάνω από 20.000 ώρες πτήσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…