Newsroom

Newsroom

Καναδάς: Συλλήψεις υπόπτων για σχεδιασμό τρομοκρατικού χτυπήματος

Συλλήψεις αγνώστου αριθμού υπόπτων έχει πραγματοποιήσει η καναδική αστυνομία, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, σε μια επιχείρηση…

Συλλήψεις αγνώστου αριθμού υπόπτων έχει πραγματοποιήσει η καναδική αστυνομία, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, σε μια επιχείρηση «αποτροπής μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος», μετέδωσε το καναδικό δίκτυο CBC, επικαλούμενο «υψηλά ιστάμενες» πηγές.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με το δίκτυο, διεξήχθη σε συντονισμό με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αλλά και με το αμερικανικό FBI.

Την πληροφορία επιβεβαιώνουν και αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι κάνουν λόγο, για σχεδιασμό χτυπήματος στη σιδηροδρομική γραμμή η οποία συνδέει το Τορόντο με τη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, η καναδική δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων για «συμμετοχή σε σχέδιο της Αλ Κάιντα που αφορά στην «εκτέλεση τρομοκρατικής επίθεσης» εναντίον επιβατηγού σιδηροδρομικού συρμού. Πρόκειται για τους Σιχέμπ Εσεγάιερ 30 ετών και Ράεντ Τζάσερ 35 ετών, κάτοικοι του Μόντρεαλ και του Τορόντο αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι δεν είναι καναδοί υπήκοοι, λάμβαναν είχαν σχέσεις με την Αλ Κάιντα από την οποία λάμβαναν εντολές.