Καναδάς: Προσέλαβαν σωματοφύλακα για την 18χρονη που το έσκασε από τη Σαουδική Αραβία 

Εν μέσω απειλών για την ασφάλεια της 18χρονης από τη Σαουδική Αραβία Ράχαφ Μοχάμεντ, που της χορηγήθηκε άσυλο από τον Καναδά, η οργάνωση στο Τορόντο, η οποία τη βοηθάει, προσέλαβε έναν σωματοφύλακα για να διασφαλίσει ότι «εκείνη δεν θα είναι ποτέ μόνη», καθώς ξεκινά μια φυσιολογική ζωή, είπε σήμερα ο εκτελεστικός διευθυντής της.

Screenshot 2 3

Η Μοχάμεντ πρωταγωνίστησε στα πρωτοσέλιδα παγκοσμίως, αφού κλείστηκε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου σε αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, τη Μπανγκόκ, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να σταλεί στην πατρίδα της, στην οικογένειά της εξαιτίας του φόβου ότι θα της κάνουν κακό ή θα την σκοτώσουν. Η οικογένεια αρνείται ότι την κακοποιεί.

Η νεαρή Σαουδαράβισσα έχει δεχθεί απειλές μέσω Διαδικτύου, με αποτέλεσμα να φοβάται για την ασφάλειά της, δήλωσε ο Μάριο Κάλα, ο διευθυντής της Costi, της οργάνωσης αρωγής των προσφύγων, στην οποία ανέθεσε η καναδική κυβέρνηση να την βοηθήσει να τακτοποιηθεί στο Τορόντο.

Η οργάνωση Costi προσέλαβε έναν σωματοφύλακα και σχεδιάζει να «διασφαλίσει ότι δεν θα είναι ποτέ μόνη της» είπε ο Κάλα σε δημοσιογράφους.

«Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε πόσο σοβαρές είναι αυτές οι απειλές. Τις λαμβάνουνε σοβαρά υπόψη».

«Κατανοώ ότι όλοι εδώ και σε ολόκληρο τον κόσμο μου εύχονται τα καλύτερα και θα ήθελαν να συνεχίσουν να μαθαίνουν πώς τα πάω, αλλά… θα ήθελα να ξεκινήσω να ζω μια φυσιολογική ιδιωτική ζωή, όπως οποιαδήποτε άλλη νεαρή γυναίκα στον Καναδά» επισήμανε από την πλευρά της, σε μια ανακοίνωση, η 18χρονη.

Η Μοχάμεντ ευχαρίστησε τις κυβερνήσεις του Καναδά και της Ταϊλάνδης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που συνέβαλαν στο να πάει στον Καναδά.

«Είμαι μία από τις τυχερές» τόνισε.

«Γνωρίζω ότι υπάρχουν άτυχες γυναίκες, οι οποίες εξαφανίστηκαν αφού επιχείρησαν να διαφύγουν ή που δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα για να αλλάξουν την καθημερινότητά τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ