Newsroom

Newsroom

Καμπάνια για την γνωστοποίηση της δολοφονίας τρανς ακτιβίστριας στην Τουρκία

Αγώνα για να μην συγκαλυφθεί η είδηση της δολοφονίας της τρανς ακτιβίστριας, Χαντέ Καντέρ, πριν από μία περίπου εβδομάδα στην Τουρκία, κάνουν τα μέλη της LGBTQ κοινότητας στην γειτονική χώρα.

57b881a01dc52487018b46d3

H είδηση της δολοφονίας -μετά από βιασμό, κακοποίηση και πυρπόληση- της μόλις 22χρονης Χαντέ Καντέρ έχει «θαφτεί» στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καθώς η πληροφόρηση για το γεγονός προέρχεται κυρίως από το μέσο το οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν, έχει τόσο πολεμήσει. Tο twitter.

Το σώμα της Χαντέ Καντέρ βρέθηκε στην άκρη ενός δρόμου την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, αφού είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της. Την τελευταία φορά που την είδαν έμπαινε στο αυτοκίνητο ενός πελάτη και σύντομα αποκαλύφθηκε ότι την έκαψαν ζωντανή. Είναι το τελευταίο θύμα σε μια σειρά εγκλημάτων μίσους ενάντια στην κοινότητα LGBTQ στην Τουρκία.

Τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί το hastag #HandeKadereSesVer, δηλαδή «Δώστε φωνή στην Χαντέ Καντέρ» μέσω του οποίου ο κόσμος καλείται να συμμετάσχει σε πορεία αλληλεγγύης στη νεαρή ακτιβίστρια, το απόγευμα της Κυριακής 21/8, ενώ κυκλοφορούν φωτογραφίες και βίντεο της νεαρής από το Gay Pride του φετινού καλοκαιριού, στο οποίο δέχτηκε άλλη μία επίθεση, τόσο από μεμονωμένους άνδρες, όσο και από την αστυνομία.

H δολοφονία της Καντέρ, έρχεται να προστεθεί σε σειρά περιστατικών βίας και δολοφονίας εναντίον της διαφορετικότητας στην Τουρκία, όπως αυτό της Οζγκετζάν Ασλάν, που είχε βιαστεί και πυρποληθεί από τρεις άνδρες στη Μερσίνα, αλλά και του Μουχαμάντ Σανκαρί, ενός νεαρού γκέι από τη Συρία, το σώμα του οποίου βρέθηκε στην περιοχή Yenikapi της Κωνσταντινούπολης, βιασμένο και αποκεφαλισμένο. Όπως ήταν αναμενόμενο και αυτή η είδηση πέρασε «στα ψιλά», ενώ δεν υπήρξε καμία σύλληψη από τις τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Έρευνα για τους Transgender του 2016, στην Τουρκία τον περασμένο χρόνο έλαβαν χώρα 32 επιθέσεις και τρεις αυτοκτονίες σε μέλη της κοινότητας, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια οι δολοφονίες τρανς ατόμων έχουν φτάσει τις 50.


Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

autias koinonia

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ πορεύεται με... σιγουριά μετά την χθεσινή δημοσκόπηση και δείχνει την…