Καμπανάκι Ντάισελμπλουμ σε Τραμπ: Η Ευρώπη θα ψάξει για νέες εμπορικές συνεργασίες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δημιουργήσει νέες εμπορικές συνεργασίες εάν η παραδοσιακή οικονομική και πολιτική της σύμμαχος της οι Ηνωμένες Πολιτείες παλινδρομήσουν σε μία πολιτική προστατευτισμού, επισήμανε σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

5890c06e1dc5248f4a8b4715

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν αυτό πρόκειται να συμβεί» επισήμανε ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να καθίσει πίσω και να περιμένει στα τυφλά για ό, τι συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά πρέπει να προχωρήσει μόνη της, και στον τομέα του εμπορίου» πρόσθεσε έπειτα και από την πρόωρη κίνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη φιλόδοξη συμφωνία εμπορίου TTP (για χώρες του Ειρηνικού).

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν εμπορικός εταίρος-κλειδί το λογικό για την ΕΕ θα ήταν να οριστικοποιήσει τις εμπορικές συμφωνίες που διαπραγματεύεται με χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

«Η συνεργασία μας με την Κίνα (…) είναι πολύ σημαντική. Από οικονομική άποψη, όλο και πιο πολύ, αλλά επίσης και από πολιτική», σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

«Εάν οι ΗΠΑ πράγματι επιλέξουν μια πιο προστατευτική, εσωστρεφή προσέγγιση (…και) δεν υποστηρίζουν πλέον το εμπόριο και τη συνεργασία, η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει αυτόν τον ρόλο με αποφασιστικότητα», κατέληξε. 

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…