«Καμπανάκι» Λαγουβάρδου-Χιόνι και κλειστά φρεάτια ίσως φέρουν πλημμύρες στην Αττική

Πριν ακόμα προλάβουν να λιώσουν τα χιόνια που έπεσαν εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα», η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

EK Kakokairia

Μερικά μόνο 24ωρα μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που έπληξε την Αττική, ο καιρός θα παρουσιάσει ξανά ραγδαία μεταβολή, με κύριο χαρακτηριστικό – αυτή τη φορά – τις σφοδρές καταιγίδες.  Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, «αυτό το νέο κύμα της κακοκαιρίας θα έχει βροχές στην ηπειρωτική χώρα από το πρωί του Σαββάτου από τα βορειοδυτικά και το Ιόνιο που στη συνέχεια θα επηρεάσουν όλη την χώρα και από το μεσημέρι και την Αττική. Συγκεκριμένα στο λεκανοπέδιο όλα δείχνουν ότι θα κάνει ένα γρήγορο πέρασμα αλλά θέλει προσοχή λόγω του χιονιού που έχει συσσωρευτεί αλλά και γιατί θα φρεάτια είναι ακόμα κλειστά και δεν έχουν καθαριστεί».

Και προσθέτει: «αυτό όμως που με ανησυχεί περισσότερο είναι οι ισχυρές και σε μεγάλη διάρκεια βροχές που θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη όπου επίσης είχαμε χιόνια. Στις περιοχές αυτές περιμένουμε ισχυρές βροχοπτώσεις για ένα ολόκληρο 24ωρο. Επίσης βροχές θα έχουμε και στην Εύβοια που τις προηγούμενες ημέρες είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, χιόνια θα πέσουν σε χαμηλά υψόμετρα στην Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την Τρίπολη. Μάλιστα σημείωσε ότι ειδικά στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Τριπόλεως θα χρειαστεί οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

 

Πέτσας: Αυστηρές συστάσεις στους δημάρχους ενόψει νέας κακοκαιρίας – Καθαρίστε χιόνια και φρεάτια

Στον αντίποδα ο  αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, για μια ακόμη φορά μεταφέρει την ευθύνη στους δημους και τις Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των πιθανόν συνεπειών της κακοκαιρίας

Ειδικότερα,  ο κ. Πέτσας με  επιστολή του που  απέστειλε  προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της έντονης χιονόπτωσης, ενόψει και του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναφέρει: 

«Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 3582/20-1-2022 επιστολής μου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» με θέμα «Ετοιμότητα μηχανισμών και υπηρεσιών Δήμων και Περιφερειών, για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας» και σε επικοινωνία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, παρακαλείσθε ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι έντονες βροχές, σποραδικές καταιγίδες αλλά και τοπικές χιονοπτώσεις, να θέσετε σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.

Οι όποιες δυσλειτουργίες παρατηρήθηκαν στη διαχείριση της πρωτοφανούς κακοκαιρίας «Ελπίδα», είναι επιβεβλημένο να μην επαναληφθούν.

Προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συντονισμένη αντιμετώπιση, με πρώτο μέλημα την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών, παρακαλείσθε να διασφαλισθεί ιδίως:

– Η επιτάχυνση του αποχιονισμού σε όλους τους Δήμους που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα.

– Ο άμεσος καθαρισμός των φρεατίων καθώς και η απομάκρυνση κλαδιών και πεσμένων δέντρων για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα ενόψει των αναμενόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων.

Με γνώμονα πάντοτε να στεκόμαστε υπεύθυνα δίπλα στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους, είμαι πεπεισμένος ότι θα ενεργείσετε άμεσα και με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας.»

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…