Newsroom

Newsroom

Καμπανάκι κινδύνου από τον Σαρηγιάννη: Πότε θα «φτάσουμε τα 25.000 κρούσματα» – Είμαστε στην αρχή ενός νέου κύματος

Επεσήμανε τη χρησιμότητα για την επαναφορά της μάσκας πλοία και αεροπλάνα, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός

5614455 1

Εντείνεται η ανησυχία στους ειδικούς σχετικά με την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού λόγω των υποπραραλλαγών  Όμικρον 4 και  Όμικρον 5, την ώρα που η κυβέρνηση έχει άρει όλα τα μέτρα προστασίας.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, έκρουσε ακόμη ένα νέο καμπανάκι κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

«Είμαστε στην αρχή ενός νέου κύματος, το οποίο περιμένουμε να εξελιχθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου περίπου και να φτάσει μια κορύφωση περί τις 25.000 μολύνσεις την ημέρα μεσοσταθμικά. Τώρα είμαστε στις 9.000. Και αυτό ουσιαστικά έχει διασπαρεί σε όλη τη χώρα» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Παράλληλα, επισήμανε πως παρατηρείται ήδη μια αύξηση στις νοσηλείες στα νοσοκομεία και εκτίμησε πως όσα περνάνε οι μέρες η πίεση αυτή στο ΕΣΥ θα αυξάνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι θα ήταν χρήσιμη η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πλοία και αεροπλάνα, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. Διατύπωσε επίσης την άποψη ότι θα πρέπει να αυξηθούν και πάλι τα τεστ.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…