«Καμπανάκι» για 10 περιοχές

Αυστηρή σύσταση να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα από τους κατοίκους και τους επισκέπτες σε Κέρκυρα, Ορεστιάδα, Σκιάθο, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ικαρία, Πάτμο, Νάξο, Κάρπαθο, και Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

NewsRoom 14/05/2021 | 20:31

Ο ίδιος σημείωσε ότι στις εν λόγω περιοχές, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου.

Παράλληλα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου επεσήμανε ότι πλέον είναι ξεκάθαρο το επιδημιολογικό αποτύπωμα του Πάσχα καθώς εκτός από τα παραπάνω νησιά όπου καταγράφεται σημαντική αύξηση κρουσμάτων, στη Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφεται έξαρση νέων μολύνσεων.

«Σήμερα βλέπουμε το αποτύπωμα του Πάσχα. Βλέπουμε εξάρσεις κυρίως σε νησιά, όπως η Ικαρία, η Κάρπαθος, η Κέρκυρα, η Σκιάθος με κοινό χαρακτηριστικό την νόσηση νέων ανθρώπων. Οι νέοι μας πήγαν να δουν τους δικούς τους και κάποιοι μετέφεραν τον ιό στους τόπους τους», σημείωσε χαρακτηριστικά η Β. Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε ότι «ως επί το πλείστον πρόκειται για άτομα νεαρά, τα οποία προφανώς μετακινήθηκαν από την Αθήνα ή από άλλες κεντρικές περιοχές και το μετέφεραν στις τοπικές κοινωνίες». 

Η ίδια υπογράμμισε δε ότι «άλλο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση των μέτρων προστασίας».

«Όσο ανοίγουν οι δραστηριότητες αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων» ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου.